24 år gammel juice – ikke utløpt?

Husker du “the ghost with the most” – Beetlejuice?

Karakteren dukket opp i Tim Burtons spøkelseshistorien med samme navn fra 1988. Michael Keaton, Alec Baldwin og Winona Ryder hadde hovedrollene. Førstnevnte gjorde kanskje en av sine beste forestillinger noensinne, som den jøglete ugangskråken Beetlejuice. Selv om ikke filmbransjen selv tildelte han en velfortjent pris, var kritikerne henrykt og ga ham en “National Society of Film Critics Award” i 1989.

Nå ligger det ann til et gjensyn med Beetlejuice sine ablegøyer.

Burton har ikke lettet allverden på sløret, men i et intervju med Movieweb bekrefter han i alle fall at manusarbeidet er påbegynt. Ifølge nettsiden er det Seth Grahame-Smith (“Dark Shadows”, “Abraham Lincoln: Vampire Hunter”) og David Katzenberg (“The Hard Times of RJ Berger”) som sitter med pennen. Det er heller ikke bekreftet at det eventuelt blir Burton som regisserer oppfølgeren, men han sier i intervjuet at han venter på en ferdigskrevet historie og håper den blir bra:

“Right now, the writer is writing something and I have no idea when it’s coming; I have no expectations. I didn’t give him too much direction because I want to try to not have a lot of preconceived ideas about it. Sometimes you want to be surprised. But I love the character and if it’s a good script, then great. But there’s no point really for me thinking about it until I see it.”

Ifølge followingthenerd.com var Michael Keaton i dialog med produksjonsselskapet allerede i februar om å gjenninnta rollen som Beetlejuice. Winona Ryder, som spilte Lydia Deetz, skal ifølge Movieweb ha sagt at hun har hørt at filmen blir skrevet og at det er flott hvis den blir laget. Altså bekrefter både Burton og Ryder at filmen er under utvikling. Hvorvidt Burton vil regissere eller ei, avhenger av hvor godt manuset blir. Vi venter i spenning!

PS! Burton skulle egentlig lage en oppfølger i 1990 kalt “Beetlejuice drar til Hawaii”, men ble distrahert av et annet prosjekt – nemlig Batman Returns.

Nedenfor ser du et utdrag fra filmen. Alec Baldwins karakters første møte med Beetlejuice.