35 filmer du trygt kan glede deg til

Det har vært mye snakk om filmåret 2015. Det er det mange grunner til, og de fleste av dem finner du her.

2015 har potensial til å bli tidenes smørbrød for den filmglade. Et lite lass med interessante filmer har riktignok flyttet sin opprinnelige premieredato fra 2015 til 2016. Blant dem “Batman vs. Superman”, “Finding Dory”, “The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun”, “Warcraft”, “Avatar 2” og “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales”. Det betyr at også 2016 blir et filmår med høydepunkter.

Men nå – 2015. Her er titlene man nokså trygt kan begynne å se fram til.

Frankenstein av Paul McGuigan

Største stjerne: James McAvoy

“Lucky Number Slevin”-skaper Paul McGuigan gikk på en smell med Chris Evans-fadesen “Push”. Nå håper vi han reiser kjerringa med “Frankenstein” – en moderne vri på den klassiske historien. Daniel Radcliffe skal angivelig spille en klovnekledd pukkelrygg, skapt av Victor von Frankenstein i James McAvoys skikkelse. I tillegg skal smellvakre Jessica Brown Findlay, kjent fra “Downton Abbey”, figurere som sirkusartist. Filmen er foreløpig kategorisert som et sci-fi-drama og har verdenspremiere i januar. “Chronicle”-forfatter Max Landis står for manuset.

Cyber av Michael Mann

Største stjerne: Chris Hemsworth

Michael Mann har en rekke mer eller mindre vellykkede filmprosjekter bak seg, men det begynner å bli lenge siden han var på høyden med filmer som “Heat” og “The Insider”. Det har foreløpig vært mye hemmelighetskremmeri rundt det neste prosjektet, foreløpig kalt “Cyber”. På rollelista er det bare to personer som peker seg ut: Viola Davis og Chris Hemsworth. Mangelen på flere store navn bør heldigvis ikke være noe minus. Filmen skal handle om hacking, og våre venner skal trolig representere amerikansk etterretning på jakt etter de store, stygge hackerne. Joda, vi har troen.

Fifty Shades of Grey av Sam Taylor-Johnson

Største stjerne: Dakota Johnson

Aaron “Kick-Ass” Johnsons kone, Sam Taylor-Johnson, har fått jobben med å filmatisere litteraturpornosuksessen “Fifty Shades of Grey”. Og alle venter selvsagt i spenning. Filmens to viktigste rollefigurer har fått fjes og kropp av Dakota Johnson og Jamie Dornan, noe mange trolig er skuffet over. Ikke så rart med tanke på alle de heite navnene som stod på kandidatlista. Solide Danny Elfman lager soundtracket til filmen, og det blir utvilsomt svært interessant å høre. Innspillingen er unnagjort og filmens premiere er satt til 13. februar.

Selfless av Tarsem Singh

Største stjerne: Ryan Reynolds

Tarsem Singh – en av få regissører som har plukket opp Zack Snyders visuelle stil, og attpåtil forsøkt å utvikle den videre. Sist leverte han “Lille speil på veggen der” og før det “Immortals”. Nå skal han lage noe langt mer interessant: En historie om en gammel, døende fyr som klarer å forflytte bevisstheten over i en ung, fresh kropp. Men så er det naturligvis noe mystisk med denne nye kroppen … Navn som Ryan Reynolds, Matthew Goode og Ben Kingsley er med på rollelista. Singh har også med seg sin faste fotograf Brendan Galvin – et tydelig signal om at også denne filmen blir pen å se på.

The Secret Service av Matthew Vaughn

Største stjerne: Colin Firth

En av filmbransjens mest ettertraktede menn, “X-Men: First Class”-regissør Matthew Vaughn, skal endelig levere ny film. Endelig! Som tittelen indikerer blir dette en agentfilm, og den ligger under banneret actionthriller. Colin Firth er med, Samuel L. Jackson er med og det går også rykter om Michael Caine. Vi krysser fingrene for sistnevnte. Noe svær synopsis er foreløpig ikke å finne, men det skal ifølge IMDB handle om en veteran som tar en ungjypling under sine vinger. Filmen spilles inn i disse dager og har foreløpig premieredato 6. mars.

Cinderella av Kenneth Branagh

Største stjerne: Cate Blanchett

Vi har nylig sett to nye versjoner av Snehvit – nå skal også Askepott få en moderne nytolkning. Kenneth Branagh, mannen som har kjempet seg opp i regissørstolen gjennom filmer som “Sleuth”, “Thor” og “Jack Ryan: Shadow Recruit”, skal regissere nyversjonen. Lily James (ja, hun som spilte Snehvit i den ene versjonen) skal spille Cinderella. I tillegg kryr det av kvalitet nedover rollelista: Den ferske Oscar-vinneren Cate Blanchett skal spille stemora og også Stellan Skarsgård, Helena Bonham Carter og Hayley Atwell er med.

Heart of the Sea av Ron Howard

Største stjerne: Chris Hemsworth

Vi kan vel kalle fjorårets film “Rush” en suksess, selv om det ikke ble masse statuetter? Regissør Ron Howard er sikkert veldig fornøyd i hvert fall, deriblant med sin hovedrolleinnehaver Chris Hemsworth. Sistnevnte er nemlig også med i Howards neste film – et havdrama om et hvalfanger-crew som strander etter et møte med en illsint spermhval. Cillian Murphy, Brendan Gleeson og Ben Whishaw er også navn som pryder rollelista. Her er det med andre ord all grunn til å glede seg. Og det er vel ikke for voldsomt å spå en større prisfangst ved denne neste anledningen ..?

Chappie av Neill Blomkamp

Største stjerne: Hugh Jackman

Neill Blomkamp var ikke like innovativ med “Elysium” som han var med gjennombruddsfilmen “District 9”, men det er likevel all grunn til å se fram mot hans neste prosjekt “Chappie”. Sharlto Copley er selvsagt med også denne gangen. I tillegg blir Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver å finne i filmen. Hva handler det om denne gangen, spør du. Vel, det er nok en gang litt sci-fi over dette, for Copley skal spille en adoptert robot. Og med det har han vel i grunnen spilt alt som det går an å spille innen science fiction.

Crimson Peak av Guillermo del Toro

Største stjerne: Tom Hiddleston

For alle dem som liker å skvette litt i buksa – jada, 2015 byr også på noe for deg. Og dette er nokså svære greier. Guillermo del Toro ved roret er nå én ting, men har det noen gang blitt laget en ren grøsser med en så stjernespekket rolleliste? Charlie Hunnam, Jessica Chastain, Mia Wasikowska og Tom Hiddleston – her snakker vi om en grøsser som neppe går rett på blu-ray. Plottet er foreløpig så enkelt som at en ung forfatterinne oppdager at ektemannen ikke er den hun tror han er. Del Toro kaller filmen “sjokkerende, kinky og dritskummel”.

Fast and the Furious 7 av James Wan

Største stjerne: Vin Diesel

Dette blir selvfølgelig helt spesielt, takket være Paul Walkers tidlige bortgang. Produksjonen ble midlertidig stoppet, men det ser ut til å filmen blir klar for kino i april neste år. Skrekkregissøren James Wan har en stor oppgave med å videreføre Justin Lins regisuksess, men et asiatisk utseende hjelper sikkert på. Vin Diesel er selvfølgelig med, i likhet med resten av den faste gjengen. I tillegg blir det artig å se Jason Statham i nok en hardtslående actionfilm – og denne gangen kommer vi neppe til å heie på ham. Det blir annerledes. Hvil i fred, Paul Walker.

Avengers: Age of Ultron av Joss Whedon

Største stjerne: Robert Downey Jr.

Ja, denne trenger vel strengt tatt verken introduksjon eller beskrivelse. Men siden vi har målsetting om å skrive like mye om hver film, skal vi gjøre vårt beste også her. Joss Whedon sitter i stolen nok en gang. Takk og pris for det, for “The Avengers” var intet mindre enn en braksuksess, samt en alle tiders kinofilm. (De to tingene henger ikke alltid sammen.) Crewet er stort sett det samme, bare noe utvidet. Aaron Taylor-Johnson og Elizabeth Olsen er hyret inn som nye superhelter og “The Blacklist”-yndlingen James Spader har fått skurkerollen.

Mad Max: Fury Road av George Miller

Største stjerne: Tom Hardy

Morsomt at originalregissør George Miller er med på å lage sin egen remake. Sånt ser vi ikke hver dag. I rollen som Mel Gibson – eller Max, om du vil – finner vi selveste Tom Hardy, og ved siden av ham talentfulle Charlize Theron og Nicolas Hoult. Rosie Huntington-Whiteley er også med, men vi tar henne ikke med under karakteristikken “talentfull”. Det gjenstår i så fall å se. Det ryktes også at Mel Gibson skal opptre på et eller annet vis og at handlingen finner sted i forkant av handlingen i “Mad Max 2: The Road Warrior”. Vi venter i spenning.

Tomorrowland av Brad Bird

Største stjerne: George Clooney

Dette virker svært ambisiøst. Bare hør her: George Clooney er med, og det uten at han regisserer og også uten at han produserer. Han må ha troen. “Mission: Impossible – Ghost Protocol”-regissør Brad Bird skal holde Clooney i tøylene. Rollelista for øvrig inneholder navn som Judy Greer og Britt Robertson, men det er castingen av Hugh Laurie som utvilsomt vekker mest oppsikt. Det er sjelden vi ser Dr. House på kinolerretet. “Star Trek”-komponist Michael Giacchino skal lage musikken og Oscar-vinner Claudio Miranda filmer – i disse dager, faktisk. Det blir trolig pent.

Jurassic World av Colin Trevorrow

Største stjerne: Bryce Dallas Howard

Colin Trevorrow, mannen som kom fra intet med den finfine sci-fi-komedien “Safety Not Guaranteed”. Nå er han spleiset med en av verdenshistoriens største filmfranchiser, nemlig “Jurassic Park”. Det er produsent Steven Spielberg som har headhunta Trevorrow. På rollelista finner vi Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Irrfan Khan og Jake Johnson (som også hadde en sentral rolle i “Safety Not Guaranteed”). Det ryktes også at selveste Josh Brolin er i snakk med regissøren om en mulig rolle. Filmen har foreløpig verdenspremiere 12. juni –  i 2015 om det skulle være noen tvil.

Fantastic Four av Josh Trank

Største stjerne: Kate Mara

Også i denne franchise-rebirth’en har en nokså fersk regissør fått tilliten til å plukke opp tråden. Her er det “Chronicle”-regissør Josh Trank som har fått jobben, og også han har tatt med seg en av skuespillerne fra forrige film: Michael B. Jordan. Jordan skal spille The Human Torch, Kata Mara har fått rollen som The Invisible Woman, Miles Teller skal være Mr. Fantastic (noe vi finner litt snodig, men nok om det) og Jamie Bell skal spille The Thing. Dette er med andre ord noe ganske annet enn Gruffudd-Evans-Alba-Chiklis-sammensetningen fra sist.

Terminator: Genesis av Alan Taylor

Største stjerne: Emilia Clarke

Puh! Vi fortsetter med nok en fortsettelse. “Thor: The Dark World”-regissør Alan Taylor skal med ny film kaste glans over en filmserie med både oppturer og nedturer. Dette skal utvilsomt bli en opptur, noe castingen foreløpig sender klare signaler om: Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, J.K. Simmons og selvfølgelig – Arnold Schwarzenegger. Det er foreløpig lite å si om plottet i denne, men tidsreise skal angivelig være sentralt og filmen skal visstnok være første film i en ny, stand-alone trilogi. Egentlig skulle dette være en “Salvation”-oppfølger, men slik blir det altså ikke.

Pan av Joe Wright

Største stjerne: Hugh Jackman

Mannen bak alt av britisk kjærleiksdrama de siste ti årene, Joe Wright, er av en eller annen grunn satt til å lage en nyversjon av den velkjente historien om Peter Pan. Med Warner Bros. i ryggen er det ingen tvil om at dette blir svære greier. Desto mindre tvil blir det av at rollelista foreløpig er preget av Hugh Jackmans navn – i rollen som Svartskjegg. Under ham på lista finnes Garrett Hedlund i rollen som Kaptein Krok og Rooney Mara som Tiger Lily. Ukjente Levi Miller skal spille Peter Pan. Historien skal spinnes rundt den tiden Peter Pan og Krok var venner – da unge Krok jobbet på Svartskjeggs skute.

Ant-Man av Edgar Wright

Største stjerne: Michael Douglas

I disse superhelttider kunne vi vel ikke unngå en film om maurmannen, selv om det isolert sett høres temmelig dust ut. Men Marvel-tegneserien eksisterer, så hvorfor ikke? “The World’s End”-regissør Edgar Wright skal forsøke å hale i land en ny gigasuksess for Marvel. Paul Rudd har fått tittelrollen, mens veteranen Michael Douglas skal spille Dr. Hank Pym. I tillegg er Patrick Wilson og Michael Peña med, og det ryktes også at “Hobbiten”-alven Evangeline Lilly kan dukke opp i en eller annen rolle. Bare tiden vil vise – er det ikke det det heter?

Assasin’s Creed

Største stjerne: Michael Fassbender

Spillfansen rynker som regel på nesa når favorittspillet går til lerretet, men dette prosjektet kan neppe bli annet enn kult. Michael Fassbender har tatt initiativ til dette selv, og går inn både som produsent og etter alt å dømme som hovedrolleinnehaver. Fassbender passer vel godt inn i Desmond Miles’ nydelige outfit? Utover dette er det overraskende lite som er på plass – deriblant en regissør. Det snakkes om at svenske Daniel Espinosa er en het kandidat, men ifølge produksjonsselskapet New Regency er ingen avtaler inngått med svensken.

The Bourne Identity 5 av Justin Lin

Største stjerne: Jeremy Renner

Nei, Matt Damon kommer nok ikke tilbake med det første. Dette fortsetter der vi slapp, med Aaron Cross i Jeremy Renners skikkelse, som flykter fra sitt tidligere, grisehemmelige agentprogram. “Fast & Furious”-franchisens regissør gjennom en årrekke, Justin Lin, skal videreføre Tony Gilroys tankegang – og forhåpentligvis trappe det hele opp ytterligere. Det blir spennende å se om plottet byr på noe særlig mer enn løping og slåssing. Tittelen er foreløpig kun en arbeidstittel – som du kanskje skjønner. Ny tittel dukker nok opp snart.

The Jungle Book av Jon Favreau

Største stjerne: Idris Elba

I likhet med nevnte “Pan” er også dette en såkalt live action nyversjon av en finfin tegnefilm som i sin tid var basert på en bok. Slikt er populært. (Vi ser fram til “Løvenes konge”.) Jon Favreau regisserer og Idris Elba er blitt tilbudt jobben med å stemmelegge skurketigeren Shere Khan. Dét kan bli kult. Men utover dette er det fint lite som er på plass. Den velkjente historien er fremdeles slik at en foreldreløs guttunge finner seg til rette i jungelen og blir oppdratt av ulver, bjørnen Baloo og panteren Bagheera. Hvordan originaltekstene skal jobbes med og adapteres vites foreløpig ikke.

Bond 24 av Sam Mendes

Største stjerne: Daniel Craig

Etter “Skyfall” er dette en av filmene folk har mest forventninger til i 2015. Sam Mendes fortsetter i regirollen – takk og lov! – og Daniel Craig har fremdeles ikke gitt fra seg 007. Den største forskjellen er trolig at Judi Dench ikke spiller M lenger. Den jobben – eller skal vi si stillingen – er tatt over av alles kjære Ralph Fiennes. Plottdetaljer er foreløpig holdt utenfor offentligheten, men historien skal visstnok fortsette ganske umiddelbart der “Skyfall” slapp. Naomie Harris og Ben Whishaw fortsetter i rollene som henholdsvis Moneypenny og Q.

Mockingjay part 2 av Francis Lawrence

Største stjerne: Jennifer Lawrence

Nok en franchise, og denne drar seg virkelig til. Den avsluttes faktisk. De måtte selvfølgelig splitte siste kapittel i to deler, for å få maksimalt med penger ut av dette, men fansen er vel like blide. Og ingen har fremdeles sett del 1 av siste kapittel. Francis Lawrence fortsetter med regien. Han klarte seg vel forholdsvis bra i “Catching Fire”, selv om forgjengeren – regissert av Gary Ross – var noe bedre. Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson og – ja, stort sett alle de andre – fortsetter i sine roller, og vi er selvsagt spent på hvordan det hele til slutt ender.

The Good Dinosaur av Bob Peterson

Største stjerne: Neil Patrick Harris

Pixar vil selvfølgelig også være med på 2015, og dette er filmen som ser ut til å kvalifisere til deltakelse. “The Good Dinosaur” er selvsagt animert, den er regissert av Bob Peterson – som har vært med på det meste Pixar har kommet med – og den inneholder stemmer levert av Bill Hader, Neil Patrick Harris, Frances McDormand, John Lithgow, Judy Greer og Lucas Neff. Filmen handler visstnok om en dritsnill dinosaur – noe tittelen indikerer – som blir venn med en gutt. Og vi befinner oss da i verden hvor dinosaurene fremdeles lever.

Star Wars: Episode VII av J.J. Abrams

Største stjerne: Harrison Ford

J.J. Abrams har som alle vet fått utfordringen med å gjenoppstarte Star Wars-moroa. Nylig ble det kjent at historien skal begynne 30 år etter “Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi”, naturlig nok slik at Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher kan være med igjen. “Girls”-stjerna Adam Driver er første nysignering, og det til en skurkerolle. Sinnssykt mange andre navn er blitt trukket fram gjennom månedsvis med spekulasjoner – senest Oscar-vinneren Lupita Nyong’o. Men foreløpig er ingenting bekreftet – ja, bortsett fra det vi allerede har skrevet at er bekreftet, selvfølgelig.

Inferno av Ron Howard

Største stjerne: Tom Hanks

Dette er tredje film om symboleksperten Robert Langdon, basert på Dan Browns fjerde bok om samme mann. Ron Howard, som har regissert de to forrige filmene, ville ikke være med på filmatiseringen av den tredje Langdon-boka “Det tapte symbol”, men er etter alt å dømme med igjen på denne. Tom Hanks har takket ja til alle produksjonene, men nå er det altså “Inferno” som ligger først i køen, takket være Ron Howard. I “Inferno” må Langdon forsøke å stoppe et verdensomspennende folkemord, og turen går innom turistmål som Firenze og Venezia – hvorfor ikke?

Mission: Impossible V av Christopher McQuarrie

Største stjerne: Tom Cruise

“Jack Reacher”-regissør Christopher McQuarrie skal fortsette denne action-franchisen etter Brad Bird. Ikke rart at dette fortsetter, forresten – til sammen har filmene tjent over 2 milliarder doller, og er med det en av historiens mest suksessrike. Sikkert mye takket være Tom Cruise, som selvsagt fortsetter i rollen som Ethan Hunt. Simon Pegg, Jeremy Renner, Paula Patton og Ving Rhames fortsetter i sine roller. Plottet har ikke funnet veien ut i offentligheten, men “Iron Man 3”-forfatteren Drew Pearce har sikkert gjort sitt ytterste for at Ethan Hunts oppdrag nok en gang blir tilnærmet umulig.

Live by Night av Ben Affleck

Største stjerne: Ben Affleck

Dette er den neste Affleck-tapetserte filmen, og det er med andre ord god grunn til å glede seg. Ben Affleck regisserer, skriver manus, produserer og innehar hovedrollen i dette dramaet fra forbudets æra – USA på 1920-tallet. Affleck spiller trolig rollen som Joe Coughlin, en karrierekriminell type som raskt jobber seg opp og fram, men samtidig faller i stadig større unåde hos purkefaren. Warner Bros. er med på prosjektet, så filmen kommer helt sikkert til å ose produksjonsverdi lang vei. “Live by Night” er basert på Dennis Lehanes bok med samme navn. Bare å glede seg.

The Lost City of Z av James Gray

Største stjerne: Benedict Cumberbatch

“We Own the Night”-regissør James Gray har fått i oppgave å filmatisere historien om Colonel Percival Fawcett – en mann som i 1925 reiste inn i Amazonas på jakt etter en myteomspunnet sivilisasjon. Benedict Cumberbatch – for tiden en av filmbransjens heteste navn – skal spille Fawcett, og “Twilight”-yndlingen Robert Pattinson har også fått en rolle. Det kan fort være at Pattinson skal innta rollen som Fawcetts sønn … Det er Brad Pitts produksjonsselskap Plan B Entertainment som har hatt nok tro på prosjektet til at det nå blir realisert. Kanskje Pitt tar en liten rolle ..? Vi kan jo håpe.

Macbeth av Justin Kurzel

Største stjerne: Michael Fassbender

Temmelig ukjente Justin Kurzel kan få sitt gjennombrudd med denne velkjente Shakespeare-historien. Mye takket være et enda mer kjent ensemble: Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis og Paddy Considine. Historien er ikke overraskende temmelig lik originalhistorien – det er tross alt den de skal adaptere. General Macbeth ønsker mer makt og kona pusher ham til å spisse albuene for å nå målene. Selveste Harvey Weinstein og hans gedigne distribusjonsselskap har plukket opp tittelen, og med det kan filmen fort bli å se når Oscar-utdelingen finner sted i 2016.

Triple Nine av John Hillcoat

Største stjerne: Kate Winslet

Fra mannen som ga oss “The Road” og “Lawless” kommer nå et nytt gangsterdrama med en voldsom rolleliste. John Hillcoat har fått med seg Aaron Paul, Kate Winslet, Chiwetel Ejiofor, Gal Gadot, Woody Harrelson, Casey Affleck, Michael B. Jordan og Michael Peña. Plottet skal angivelig dreie seg om et forsøk på et heftig kupp, hvor det eneste som står i veien for suksess er en politioffiser. Dermed legges han – det er trolig Woody Harrelson vi snakker om her – inn i planene. Manusforfatter Matt Cook har foreløpig ikke gjort noe særlig annet, så det gjenstår å se hvor vellykket det blir.

Black Mass av Scott Cooper

Største stjerne: Johnny Depp

Dette er spennende greier. Filmen er basert på Dick Lehr og Gerard O’Neills bok “Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob.” “Crazy Heart”-regissør Scott Cooper er på satt på saken. Og navnene på rollelista er foreløpig store: Johnny Depp har fått rollen som mafiabossen Whitey Bulger, Joel Edgerton skal spille FBI-hotshot’en John Connolly og Guy Pearce er hyret inn til en foreløpig ukjent rolle. J. Edgar Hoovers vitnebeskyttelsesprogram blir også et sentralt element i filmen. All grunn til å glede seg.

Entourage av Doug Ellin

Største stjerne: Jeremy Piven

Ja, dette kan nok de fleste forestille seg hva er, i hvert fall om man allerede har sett den populære TV-serien. Doug Ellin har vært en av de store kreative hjernene bak serien, og nå er han satt til å regissere filmen. De obligatoriske skuespillerne Adrian Grenier, Jeremy Piven, Kevin Connolly, Kevin Dillon og Jerry Ferrara er selvsagt med. I tillegg går det rykter om at seriens produsent Mark Wahlberg vil være mer med på filmen – det samme gjelder navn som Alice Eve og Billy Bob Thornton. Warner Bros. har gitt prosjektet ryggdekning, og fansen har naturligvis begynt å glede seg for lengst.

The Man from U.N.C.L.E. av Guy Ritchie

Største stjerne: Henry Cavill

Særegne Guy Ritchie skal adaptere 60-tallsserien med samme navn. Henry Cavill, Armie Hammer, Hugh Grant og muligens David Beckham (!) har blitt gitt forskjellige roller, hvorav de to førstnevnte besitter hovedrollene som etterretningsagentene Napoleon Solo og Illya Kuryakin. Disse har i oppgave å stoppe en mystisk kriminell organisasjon kalt T.H.R.U.S.H. fra å spre atomvåpen utover store deler av verden. Det er alltid spennende å se hva som kommer fra den britiske regissøren Guy Ritchie. Mannen er helt rå på actionsekvenser, og slikt blir det trolig en del av i denne.

Everest av Baltasar Kormákur

Største stjerne: Jake Gyllenhaal

Islandske Baltasar Kormákur fortsetter å sole seg i Hollywood-glansen, men denne gangen bærer det til langt mer vinterlige strøk. Ja, tittelen røpet det – vi skal til Mount Everest. Da er det selvsagt de barskeste Hollywood-skuespillerne som har fått fjellklatrerrollene – Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Jason Clarke, John Hawkes og Michael Kelly. Filmen omhandler en gruppe vågale folk som blir utsatt for en dødelig snøstorm på veien mot toppen av Mount Everest. Ja, hva ellers? Cinematograf Salvatore Totino – mannen som filmet “Da Vinci-koden” og “Engler og demoner” – har fått den viktige fotojobben.

Alle disse filmene har foreløpig premiere satt til 2015, men norske premieredatoer er stort sett ikke fastsatt ennå. Vi må nok anta at noen av disse først finner veien til Norge i 2016.

Hvilke filmer virker mest lovende?