4
Abrakada-bra

Tittel:
Now You See Me 2
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
2 t. 6 min.
Aldersgrense:
9
Skuespillere:
  • Jesse Eisenberg
  • Mark Ruffalo
  • Daniel Radcliffe
  • Michael Caine
  • Woody Harrelson
Regissør:
John M. Chu

… men ikke helt magisk.

Den første “Now You See Me” var en ålreit svindlerfilm der en bande magikere ranet en velstående millionær ved hjelp av optiske illusjoner og andre mer eller mindre magiske fantestreker. “Now You See Me 2” er nok en ålreit svindlerfilm der en bande magikere raner en velstående millionæ…. Ja, du skjønner tegninga. Intet nytt under solen og alt det der.

Likevel: “Now You See Me 2” er et ganske så ålreit – og ikke minst engasjerende – stykke popkornfilm om tryllekunstnere som drar lommebøker vel så godt som kaniner opp av hatten. Lett fordøyelig, underholdende og smått underfundig. Med andre ord, en film av typen sommersesongen er skapt for.

Siden de rundstjal den korrupte mangemilliardæren Arthur Tessler i forrige film, har trylletyvene i “The Four Horsemen” ligget lavt – og opparbeidet seg status som en slags samtidens svar på Robin Hood. Dvalen blir imidlertid av det kortvarige slaget når Tesslers uekte sønn, Walter, kidnapper og tvinger banden til å stjele en teknologisk duppeditt med stor verdi. Selvfølgelig den største utfordringen gruppen har stått overfor til nå. Dette er jo en oppfølger, tross alt.

La oss få flere åpenbare skavanker unna veien: Ja, de fleste trylletriksene i filmen er helt hinsides usannsynlige. Hadde “Now You See Me 2” vært en strand, ville troverdighet ikke engang kunne skimtes på horisonten. Og siden vi først snakker om strand: Manuset spyr ut kleine morsomheter tettere enn en familiefar på sydenferie. Bak disse kamelene skjuler det seg likevel en effektiv thriller, med mye sjarm og genuint engasjement. “Now You See Me 2” er nemlig noe så sjeldent som en popkornfilm der man faktisk bryr seg om det som foregår på lerretet.

Ikke minst hvem det foregår med. Den største styrken til “Now You See Me 2” ligger i karakterene, og samspillet dem imellom. Det være seg gruppens selvutnevnte brushane og lederaspirant, Atlas (Jesse Eisenberg) eller den alltid like sjarmerende dagdriveren Woody Harrelson. Her under pseudonymet Merritt. Filmens største tryllekunst er definitivt kvaliteten på navnene som pryder plakaten. I tillegg til Eisenberg og Harrelson, dukker nemlig også Mark Ruffalo, Michael Caine og Morgan Freeman opp igjen. For ikke å nevne Daniel Radcliffe, som får frisket opp tryllekunstene han la på hylla etter Harry Potter.

Joa, “Now You See Me 2” mangler litt magi. Best beskrives den som en “Ocean’s Eleven” med tryllestaver, der feelgood og spenning er baseingrediensene i den filmatiske cocktailen. Og sluker man “Now You See Me 2” som man gjør med cocktailer flest – uten for mye tanke på hva det er man faktisk drikker – kan den sikkert oppleves relativt fortryllende.