4
Akkurat passe moro

Tittel:
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Sjanger:
Action, Eventyr, Komedie
Varighet:
2 t. 9 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Robert Downey Jr.
  • Jude Law
  • Noomi Rapace
  • Stephen Fry
Regissør:
Guy Ritchie

Oppfølgeren til Guy Ritchies “Sherlock Holmes” har endelig havnet på norske kinolerret. Og det er faktisk ikke så ille som mange skal ha det til.

Robert Downey Jr. og Jude Law spiller nok en gang hovedrollene – gudskjelov for det! Og det er selvfølgelig et mysterium som må løses i “A Game of Shadows”. Hvem står bak bombeattentatet i Strasbourg? Og litt mer kjøtt på beinet blir det naturligvis, men det betyr ikke allverdens.

Det som nemlig betyr noe i disse filmene er 1) Guy Ritchies evne til å underholde ved hjelp av bevisste, filmatiske grep – actionsekvensene er av ypperste klasse og en fryd for øyet. 2) Robert Downey Jr. og Jude Laws eminente tone seg imellom – humoren rett og slett.

Så lenge disse to faktorene opprettholdes kan Rithie lage både en og to filmer til, spør du meg. Materialet må naturligvis fornyes underveis, men forfatter Sir Arthur Conan Doyle har trolig flere historier å bidra med. Han skrev hvert fall fire romaner, samt 56 noveller eller mindre historier om Sherlock.

Musikken er nok en gang Hans Zimmers stødige verk, og noe av soundtracket sitter som et skudd inn i et 1890-talls London – og Paris, for den saks skyld. Ved forrige film ble musikken faktisk nominert til Oscar.