4
Alle anmelderne brøt ut i latter

Tittel:
Jackass Presents: Bad Grandpa
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 32 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Johnny Knoxville
  • Jackson Nicoll
Regissør:
Jeff Tremaine

Jackass-gjengen har gitt oss mye å smile av. Det har de åpenbart planer om å fortsette med.

Galematias sjøl, selveste Johnny Knoxville, har i “Jackass Presents: Bad Grandpa” blitt sminket om til det ugjenkjennelige. Det bruker han for det det er verdt.

Dette er en av de filmene som deler folket i tre: 1. Du har dem som digger det, ler seg i hjel og som får lyst til å finne på noe liknende sprell selv. 2. Så har du mellomtingen – dem som må snu seg litt vekk, men samtidig humrer godt. 3. Til sist – dem som ikke orker å se på, og rett og slett går.

Spørsmålet er hvem som har rett. Og svaret er ganske enkelt: Alle.

Men hvordan skal man da vurdere filmen? For kategori 1 må dette være årets film. For kategori 2, der undertegnede befinner seg, fungerer dette temmelig bra, gitt at doseringene er passelige. For kategori 3 er det en fæl (på tross av den er kort) opplevelse, som man helst glemmer fortest mulig.

Jeg kan ikke annet enn å vurdere fra mitt ståsted.

Det betyr at “Jackass Presents: Bad Grandpa” er en frisk avveksling fra alt det andre som kommer på kino. En film man absolutt kan ta med gutta på. Johnny Knoxville eier jo ikke skam – fra før av, altså – så når han i tillegg kan gjemme seg bak mesterlig sminke finnes det ingen hemninger.

Det meste av filmen består av skjult kamera-sekvenser som i seg selv er temmelig underholdende. Men sekvensene er finfint bundet sammen av et aldri så lite plott. Bestefar Irving må frakte barnebarnet Billy til den alkoholholdige faren sin. Og på veien får både Irving og Billy utfolde seg nokså fritt. Åtteåringen Billy står faktisk for en stor del av moroa i filmen. Imponerende, liten kar.

La meg bare avslutte slik: Jeg er glad jeg ikke er en av de stakkarene som i uvitenhet er med på denne filmen.