3
Alt er bra, bortsett fra Marilyn Monroe

Tittel:
My Week with Marilyn
Sjanger:
Drama, Biografi
Varighet:
1 t. 39 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Michelle Williams
  • Kenneth Branagh
  • Dominic Cooper
  • Judi Dench
  • Emma Watson
  • Eddie Redmayne
Regissør:
Simon Curtis

Alt står og faller på hvorvidt Michelle Williams er det rette valget eller ei. Her er det godt smaken er som baken.

Bare se på bildet ved siden av. Hun likner jo – hvert fall litt. Dette er riktignok en standard Monroe-positur. Faren for at undertegnede også hadde liknet, med den rette sminken og samme positur, selvfølgelig, er jo faktisk til stede.

Men valget falt på Michelle Williams, en svært habil skuespiller som tar etthvert oppdrag seriøst. Og hun gjør virkelig en god jobb, muligens ikke Oscar-verdig i mine øyne, men absolutt god.

Det store problemet med denne filmproduksjonen er at den har andre målsettinger enn å bare fortelle en historie om miss Monroe. Produksjonen forsøker i tillegg å sette oss som publikum inn i hva slags følelsesmessige utfordringer menn i nærheten av henne ble utsatt for. Hvilke ambisjoner!

For å få til det er det livsviktig med riktig skuespiller. Hun kan likne så mye hun vil, men utstrålingen kan likevel skille dem ad. I mine øyne detter hele filmen sammen over det faktum at Michelle Williams aldri i verden hadde klart å lure med meg i seng. Blikkene og flørtingen som i sin tid kledde den ekte Monroe, blir bare patetiske og irriterende når Williams bekler dem.

Det er i slike tilfeller filmcrewet skal prise seg lykkelig over at vi alle er utrustet med forskjellig smak. Michelle Williams har falt i god jord verden over, men her får hun dessverre blankt avslag. Og det er naturligvis ikke vondt ment – hun gjør en strålende jobb, forutsetningene tatt i betraktning, men det hun har blitt satt til å gjøre funker ganske enkelt ikke på meg.

Resultatet blir en film om Marilyn Monroe, hvor alt annet enn henne fungerer optimalt. Det er temmelig leit.