4
Alt vel på skrekkens hotell

Tittel:
Hotell Transylvania 2
Sjanger:
Animasjon
Varighet:
1 t. 29 min.
Aldersgrense:
6
Regissør:
Genndy Tarkovsky
Norske stemmer:
  • Christoffer Staib
  • Selma Joner
  • Scott Maurstad
  • Oskar Fjeldstad-Bergheim

Vemmelig velstand.

Kalenderen galopperer mot Halloween, høytiden kun barn og ansatte i Nille-konsernet vet å sette pris på. Tross alt er det ikke hver dag man kan kle seg opp og tigge snop av tilfeldige fremmede, uten den sosiale stigmatiseringen noe slikt ville medført resten av året. Uansett: Den Amerika-importerte høytiden baner også vei for filmer som “Hotell Transylvania 2”, kvasi-høytidsfilmer som forsøker å gjenta bedriften til “Et førjulsmareritt”.

Ikke mye har endret seg siden sist: Hotellet for horrible skapninger drives fortsatt av grev Dracula, som også forbereder seg på å gifte bort datteren Mavis til hennes menneskelige kurtisør, Jonathan. Ekteskapet gir resultat i form av barnebarnet Dennis, noe greven naturlig nok er overbegeistret for. Helt til han oppdager at lille Dennis begynner å felle melketenner – ikke hoggtenner. Dette nekter blodsugeren å akseptere, og legger ut på korstog for å omvende sin andregenerasjonsarvtaker til vampyr, før Mavis og Jonathan tar han med seg på flyttelasset til det relativt monsterfrie California.

Ikke akkurat Shakespeare for folk under sju, men en helt ålreit historie å bygge barnefilm på. Mer fascinerende er det kanskje at handlingen ikke gjør seg fortjent til bedre superlativer, all den tid filmen virker å ha handlet manusforfattere på tilbud.

Vits: Hvor mange manusforfattere trengs for å skrive en barnefilm? Fire, skal vi tro “Hotell Transylvania 2”.

Historien er kanskje forutsigbar, banal til det ekstreme og tar en moralsk usving om det å akseptere folk for hvem (eller i dette tilfellet hva) de er, men det gjør i grunn ikke så mye fra eller til. Har du løst billett til “Hotell Transylvania 2” i håp om å få oppleve barnefilmenes “Citizen Kane”, har du åpenbart gjort en feilvurdering. For det “Hotell Transylvania 2” skal gjøre, gjør den til gangs: Nemlig å være en fargerik tidtrøyte for barna som på denne tiden av året leker “har’n” med diabetesdiagnosen.

Den norske dubbingen er helt OK, om enn et resultat av en casting-prosess på kontorene til Disney Channel; animasjonene er særegne, og det meste av humoren treffer godt. Sånn sett er “Hotell Transylvania 2” en flott kompanjong til den forestående *kremt* høytiden.