5
Vi kan anbefale “Get Low”

Tittel:
The Funeral Party
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 43 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Robert Duvall
  • Bill Murray
  • Sissy Spacek
  • Lucas Black
Regissør:
Aaron Schneider

… eller “The Funeral Party”, den helsprø komedien med Bill Murray som vi i Norge har valgt å kalle den.

“Get Low” er på ingen måte den komedien Scanbox Entertainment lover deg ved å lese coveret, dette er et drama om en ensom mann med en mørk fortid.

Robert Duvall spiller den gamle eneboeren Felix Bush, en mann som lever utelukket fra omverdenen rundt seg. I den lokale byen går det onde rykter om at Bush står i ledtog med djevelen, og at han har drept med kaldt blod. Men så en dag kommer Bush til byen, med en bunke kontanter og et ønske om å arrangere sin egen begravelse. Men ikke etter sin død. Nei, han vil selv være til stede og invitere alle som kan komme og fortelle en historie om han.

“Get Low” er som sagt ingen komedie, og det å fremstille den slik er en synd vedkommende designer i Scanbox vil stå til ansvar for ved perleporten. Dette er en dramafilm, av høy klasse. Duvall spiller en av sin karrieres mest fascinerende rollefigurer, med en autoritet og tilstedeværelse man gjenkjenner fra tidligere Duvall-roller. Godt støttet av han finner vi Bill Murray, i rollen som den eksentriske begravelsesagenten Frank Quinn, og Lucas Black som hans medhjelper Buddy.

Filmen lider likevel under en til tider for mørk setting. De mørke undertonene forsterkes ettersom handlingen utvikler seg, og sannheten om Felix Bushs fortid begynner å klarne.  I og for seg passende, men det blir til tider litt mye, og et lyst, mulig også komisk, avbrekk savnes i filmen. Dette tar allikevel ikke fokuset bort fra at dette er en historie som fortelles på en rolig, men stram måte. Noe som understreker mystikken som ligger rundt karakteren Felix Bush. Dette er på alle måter Robert Duvalls film, og han bærer den mesterlig.

Kort oppsummert er “Get Low” en veldig god dramafilm med glitrende skuespillerprestasjoner. Regissør Aaron Schneider gjør en fantastisk spillefilmdebut, og det blir spennende å se hva han vil gi oss framover. “Get Low” har potensiale til å være noe virkelig stort, men når det lyspunktet man venter på drøyer med å komme fram til filmens slutt, blir filmen en tanke for tung. Når det er sagt; dette er virkelig kvalitetshåndtverk.