5
Årets beste komedie

Tittel:
We're the Millers
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 50 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Jason Sudeikis
  • Jennifer Aniston
  • Emma Roberts
  • Will Poulter
  • Ed Helms
Regissør:
Rawson Marshall Thurber

Kanskje ikke hylende moro, men “We’re the Millers” er i hvert fall en humrebombe.

Og ja – bare for å ha det klart – dette er filmen der Jennifer Aniston stripper. Noe mange har gledet seg til.

Komediesjangeren har hatt et begredelig år. At “The Hangover Part III” inntil nå var årets beste komedie forteller jo det meste. Heldigvis har vi nå fått “We’re the Millers” – og vi kan selvsagt håpe at de dystre tider er over, og at det er mye latter i vente. Eller humring, som i tørketiden er tilstrekkelig.

Vi møter Jason Sudeikis som en dopforhandler, og han skylder penger – hva ellers? Mannen som skal ha pengene, noe overspilt av Ed Helms, foreslår i stedet at Sudeikis tar et “bitte lite” parti marihuana over grensa fra Mexico. Men hvordan?

Vel – Jason får en briljant idé. Å stifte familie.

Dermed får vi fire temmelig forskjellige mennesker, hvor nesten alle hater hverandre, i samme bobil, på smuglertur. Trøbbel er dømt til å henge over dem.

Det har gått ni år siden Rawson Marshall Thurbers forrige rene komedie. De fleste husker “Dodgeball”. Med “We’re the Millers” bekrefter Thurber sin evne til å lage moro. Som sagt: Det er aldri hylende moro, men det er en finfin miks av bra linjer, dårlige vitser, dustete tilfeldigheter og kleine situasjoner. Lagt sammen blir det en aldri så liten humrebombe, som du fint kan ta med deg hvem som helst på – gitt at hvem som helst tåler røft språk og en hoven pung.

For joda, enkelte scener er kanskje litt mye for øyet, kanskje litt i overkant for øret, og i verste fall litt utfordrende for munnen – tro det eller ei.

Men “We’re the Millers” er aldri kjedelig, karakterene fungerer overraskende godt og det er en sann fryd å kunne konstatere at 2013 endelig har fått en skikkelig komedie.