1
Årets dårligste film?

Tittel:
Scary Movie 5
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 26 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Ashley Tisdale
  • Simon Rex
  • Charlie Sheen
  • Lindsay Lohan
  • Snoop Dogg
Regissør:
Malcolm D. Lee

“Scary Movie 5” får kortfilmene fra medievalgfag ved Rudviknes ungdomsskole til å se ut som potensielle Oscar-vinnere. 

Se for deg at du sitter og spiser lunsj på jobben med kolleger du ikke kjenner så altfor godt. Samtaleemnene er tørre og den pinlige stillheten florerer. Ah! Du blir svett bare av å tenke på det. Ikke sant?

Nå kan du se for deg dette: Arbeidsdagen er over og du sitter i kinosalen med dine aller beste venner. Den klassiske “Scary Movie”-plakaten med de mange kjente ansiktene så morsom ut og fikk dere til å kjøpe billetter. Nå er dere klare for å slappe av og bli underholdt av det som skjer på lerretet. Dét høres vel litt bedre ut? Tro om igjen. Denne gangen varer det pinlige øyeblikket i over én time! Det er skremmende lenge …

Paret Jody (Ashely Tisdale, hun fra “High School Musical”-filmene som i ettertid er mest kjent for å ha fikset på nesen) og Dan (Simon Rex, han fra “Scary Movie 2” og “-3” og et par pornofilmer) oppdager at rare ting begynner å skje rundt dem med en gang de tar med seg sin nyfødte unge hjem.

Etter laaang tid finner de ut at de blir hjemsøkt av en farlig demon. Og dermed tilkaller de ulike eksperter for å få hjelp.

Dette er i hovedsak handlingen i “Scary Movie 5”. Men først og fremst er dette en parodifilm. “Black Swan”, “Inception”, “The Evil Dead” og “Paranormal Activity” er blant filmene som får gjennomgå. Men det funker ikke i det hele tatt.

Produksjonen virker billigere enn i de foregående i filmserien og handlingen er elendig, men man hadde vel kanskje ikke forventet noe annet av en “Scary Movie”-film? Det største problemet er imidlertid at den ikke er morsom. Parodiene er dårlige og vitsene er så til de grader overdrevet. I tillegg er poengene svært forutsigbare.

Det eneste fornøyelige denne filmen har å tilby er de korte scenene med de skandaleforfulgte skuespillerne Charlie Sheen og Lindsay Lohan der de begge viser en god posjon selvironi.

Men det løfter dessverre ikke helhetsinntrykket spesielt. Man blir til slutt sittende å se på denne filmen med et halvt øye – og “Scary Movie 5” er heldig som i det hele tatt får ett helt øye på terningen. Beklager.