3
Årets fjortisfilm

Tittel:
Elsk meg igjen
Sjanger:
Drama, Romantikk
Varighet:
1 t. 44 min.
Aldersgrense:
7
Skuespillere:
  • Channing Tatum
  • Rachel McAdams
  • Jessica Lange
  • Sam Neill
Regissør:
Michael Sucsy

Dette har du sett før.

“Elsk meg igjen” forteller historien om et ektepar som havner i en bilulykke, der kona blir liggende i koma. Når hun våkner opp har hun hukommelsestap, og husker ikke mannen sin eller noe av hennes liv de siste fem årene. Det fører til at ektemannen må få henne til å forelske seg i ham på nytt, samtidig som kona dras mellom fortida og hennes nåværende liv. Det skal vise seg å ikke bare bli lett. Selv om filmen er basert på faktiske hendelser er det ikke akkurat et veldig nyskapende manus.

Kjekkasen Channing Tatum begynner å få seg et navn innenfor klisse-sjangeren, og ikke uten grunn, for han er god til å spille snill og forelsket pusekatt. Og fansen blir ikke skuffet – for han tar av seg skjorta både en og to og tre ganger. Alt-mulig-skuespilleren Rachel McAdams spiller greit som forvirret trafikkoffer, men ingen av de to imponerer nevneverdig. Samspillet mellom dem  derimot, er faktisk ganske troverdig. Det hjelper litt på. Men bare litt.

Her snakker vi altså kjempeklisjé. Likevel ble denne lettrørte sjelen litt våt i øyekroken. Men siden det ikke skal så mye til for å få meg rørt, er ikke det noen målestokk for kvalitet. Hvert år kommer det minst et par filmer som denne for å stilne jenters sug etter kjærleik og drama på skjermen. Derfor, så lenge det finnes tenåringsjenter i verden, vil det alltid være marked for filmer som “Elsk meg igjen”. Den er fin i sin sjanger, men du har garantert sett det før. Så er du advart.