3
Artig med Mel Gibson, men …

Tittel:
Get the Gringo
Sjanger:
Action, Drama, Krim
Varighet:
1 t. 36 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Mel Gibson
  • Peter Gerety
  • Peter Stormare
  • Kevin Hernandez
Regissør:
Adrian Grünberg

At alles kjære Mel Gibson er tilbake på lerretet er i utgangspunktet hyggelig. Men det hadde ikke skadet om filmen var bedre.

I «Get the Gringo» tar det ikke lang tid før pøbel-Mel havner i fengsel. Denne gangen på meksikansk side av grensa. I dette fengselet, som mest av alt minner om en liten, dyster bydel, blir han raskt kjent med omgivelsene, samt en ti år gammel gutt med en one-in-a-million-sjelden blodtype og et vanvittig røyksug.

Når Mel finner ut at fengselets praktiserende bestyrer har samme sjeldne blodtype, og i tillegg er på markedet for en ny lever, legger han to og to sammen. På tide å ta fram sine slueste evner – denne gangen for å utrette noe bra.

Ideen er egentlig ikke så halvgærn. Og Mel Gibson holder fremdeles tipp topp stand. Men etter hvert som denne relativt korte historien utfolder seg, erkjenner man skuffet at både spenning og overraskelser uteblir. Jo da, mengden blod som ved en dramatisk anledning spruter rundt på lerretet, var på sett og vis – om ikke altfor drøyt – noe overraskende.

Men det er Gibson som holder dette ambisiøse filmprosjektet i knestående, og én av scenene mot slutten er faktisk veldig røff. Ellers er det lite å juble over.

Men: Mer Mel Gibson, takk!