3
Bæsj, tiss og promp: Vol. 2

Tittel:
Kill Buljo 2
Sjanger:
Action, Komedie
Varighet:
1 t. 28 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Stig Frode Henriksen
  • Tommy Wirkola
  • Ingrid Bolsø Berdal
  • Christian Rubeck
  • Jeppe Beck Laursen
  • Triana Iglesias Holten
  • Ewa Da Cruz
Regissør:
Vegar Hoel

Et større budsjett gjør ikke nødvendigvis en film bedre. Det gjør heller ikke “ekte skuespillere”.

Gutta bak “Kill Buljo: The Movie” lovte både det ene og det andre under markedsføringa av etterfølgeren “Kill Buljo 2”. Det stemmer for så vidt at den var dyrere og at en god del av skuespillerne har flere meritter på samvittigheten enn sist, men tre ting har forblitt uforandra:

Bæsj, tiss og promp.

Ett og annet ordspill og pek hadde riktignok gjort KLM stolte, men den gjennomgående tendensen hadde ikke Mattilsynet godkjent.

Det betyr heldigvis ikke at filmen er helt uspiselig. Jompa (Stig Frode Henriksen) er like teit som sist, og får det absolutt til å rykke i smilebåndet.

Attpåtil er handlinga minst like teit som Jompa selv. Noen dreper alle reinsdyra hans, men han finner raskt ut at gjerningsmennene dro til Thailand. Med hjelp av Anniken Skaiwalker (Ingrid Bolsø Berdal) må han finne ut hvem som står bak.

Som du kanskje skjønner er den gjennomgående filmreferansen bytta ut fra “Kill Bill” til “Star Wars”. Den er også bytta ut fra ganske heldig og stilig til ganske uheldig og tafatt. Tommy Wirkola har nemlig valgt å sette seg i skuespillerstolen denne gangen, men har skrevet filmen sammen med Henriksen. Regissør Vegar Hoel har tatt over roret, men er egentlig en landkrabbe – han har kun regissert én eneste episode av “Hellfjord” før. Likevel er resultatet helt greit. Wirkola var jo aldri langt unna.

Jeg skulle gjerne vært pubertal. Da hadde nok filmen sittet akkurat som den skulle. Den har nemlig potensial – hvis du ikke er kravstor.