3
Bakfull singeltilværelse

Tittel:
How to Be Single
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 49 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Dakota Johnson
  • Rebel Wilson
  • Leslie Mann
  • Alison Brie
  • Anders Holm
  • Damon Wayans Jr.
Regissør:
Christian Ditter

For dagene med litt redusert hjernekapasitet.

”How to Be Single”, regissert av Christian Ditter, er en perfekt guide på hvordan du ikke skal være singel. Hvis du imidlertid er ute etter en nesten to timer lang fyllefest med vulgære vitser, irriterende karakterer og en dagen derpå-følelse når du går fra kinosalen, kjør på!

Noen litt for pene, litt for rike karakterer med litt for fine leiligheter som ser ut til å alltid ha nye klær og litervis med alkohol, prøver å takle singel-tilværelsen i New York på hver sin måte. Alle har raske kommentarer og masse humor, men skal samtidig prøve å representere majoriteten av unge og single mennesker i den moderne verden.

Historiens hovedperson Alice, spilt av Dakota Johnson, har nylig dumpet typen i håp om at hvis hun ligger med nok gutter vil hun innse at hun egentlig elsker han. Hun får hjelp av sin nye kollega og venninne, Robin, spilt av Rebel Wilson, som er ekspert på å drikke seg sanseløs og våkne opp på fremmede steder. Samtidig prøver Alice sin storesøster, Meg, å bli gravid, ettersom det er helt uhørt at en kvinne skal dø barnløs. Lucy, spilt av Alison Brie, som man aldri helt skjønner hvem er, saumfarer internett etter den perfekte make.

Artig, tenker kanskje du? Nja, jo, nei.

I tillegg har vi de mannlige figurene, som er spilt av Anders Holm (kvart nordmann), Damon Wayans Jr., Nicholas Braun og Jake Lacy. Karakterene de skal fremstille er egentlig bare der for å gi hovedrollene en romantisk motpart. Annet enn å ha penis, tilføyer de ikke filmen så mye dybde. Vi har sett problemstillingene og ”lærepengene” før. Det er et fåtall av skuespillerne som tør å gå ut av sin komfortsone, og det er kanskje dette som gjør at filmen føles så inderlig overflødig.

Så hvordan skal man egentlig være singel? Det får man aldri svar på. Det eneste karakteren foretar seg bortsett fra å feste, ha sex og ta dårlige avgjørelser, er å synes synd på seg selv. Høydepunktet er Robin, som uten filter opprettholder et komisk avbrekk fra all sippingen. Ja, Rebel Wilson spiller den samme rollen hun har gjort siden hun entret våre TV-skjermer for alvor i “Bridesmaids”, men samtidig er det også den som passer henne best.

Overraskende nok har filmen et poeng oppi all den lettvinne humoren: Vi mennesker er så opptatte av å finne den rette, at vi ofte glemmer hvordan vi skal være alene. Det er dette som gjør ”How to Be Single” verdt sine 109 minutter.

Vil du ha en film med dybde, komplekse karakterer og nyskapende manus, styr unna. Vil du ha en film du kan se på sofaen en søndag, med hånda godt plantet i potetgullbollen og med litt redusert hjernekapasitet, kjør på!