3
Banker opp nynazister

Tittel:
Fire with Fire
Sjanger:
Action, Drama
Varighet:
1 t. 37 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Josh Duhamel
  • Rosario Dawson
  • Bruce Willis
  • Vincent D'Onofrio
Regissør:
David Barrett

Josh Duhamel tar godt for seg i actionfilmen “Fire with Fire”, men et til tider pinlig manus og dårlig regi trekker ned.

Actionkjekkasen, som kanskje er best kjent fra “Transformers”-filmene, spiller en populær brannmann i LA, som får livet snudd på hodet idet han blir vitne til et brutalt ran på den lokale bensinstasjonen.

Det er nemlig ikke hvem som helst som markerer sitt territorium. Det er den fryktløse nynazistsjefen David Hagan, spilt av Vincent D’Onofrio, og hans bavianer – blant andre Vinnie Jones – som får blod på hendene i ranet. Og det er rett og slett er ganske uhyggelig å se på.

Duhamels figur, Jeremy Coleman, ser de grusomme detaljene og flykter. Han går deretter til politiet, med den innbitte betjenten Mike Cella (Bruce Willis) i spissen, og peker ut Hagan som drapsmann. Da blir brannmannens liv plutselig snudd på hodet.

“Fire with Fire” går rett ut på leiemarkedet, og det er lett å se hvorfor. Pengene er investert i actionscenene, som for så vidt er OK. Men det må nesten være grenser for hvor dum en film kan være – noe man tydelig ser i grepene regissør David Barrett gjør gjennom filmen.

Manuset er dårlig, skuespillet, og da spesielt samspillet mellom Duhamel og partner Rosario Dawson, scorer til tider ekstremt høyt på awkward-skalaen. Samtidig er skurken Hagan, om enn noe “American History X”-inspirert, en ganske fryktinngytende type. Willis er OK i en trygg rolle, mens filmen har en del bra cameos fra Richard Schiff, produsent 50 Cent (!) og nevnte Vinnie Jones.

Skrur du av hjernen i 97 minutter er dette et greit alternativ, men ikke forvent noe mer enn hardtslående, noe voldelig action.