2
Bankraner med McSteamy-look

Tittel:
Citizen Gangster
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 45 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Scott Speedman
  • Kevin Durand
  • Brian Cox
Regissør:
Nathan Morlando

Denne uka kommer “Citizen Gangster” ut på leiemarkedet. Men den er ikke noe mer en middels av den grunn. Middels dårlig.

For selv om hovedrolleinnehaver Scott Speedman til tider likner en skral Eric Dane på en prikk, hvilket er moro, og at Kevin Durand og Brian Cox er med i mindre roller, blir dette gangsterdramaet aldri veldig engasjerende. Det hjelper heller ikke stort at historien er basert på sanne begivenheter – for begivenhetene finnes jo ikke interessante satt opp mot alt annet vår verden har å by på, både i fortid og nåtid.

Edwin Boyd skapte i sin tid et mediahysteri ingen hadde sett maken til da han på slutten av 40-tallet begynte å rane banker. Dette i et forsøk på å oppfylle to ønsker: 1) Å kunne forsørge sin familie i økonomisk trange tider, og 2) å kunne leve ut drømmen om en skuespillerkarriere i Hollywood – vel, sistnevnte drøm ble kanskje ikke levd ut til sitt fulle, men mannen ble i det minste kjendis der han danset seg inn og ut av banker, samt inn og ut av et og annet fengsel.

For med heldig utseende og god karisma nådde han faktisk en del tåpelige, unge pikehjerter – gjennom sine svært ulovlige handlinger. Og etter hvert, etter å ha stiftet en aldri så liten bande, baller det litt på seg.

Typisk. Ja, typisk er stikkordet for denne filmen. Alt fra at Boyd ønsket seg en karriere i Hollywood – til at han ranet til seg penger for å forsørge familien – til at faren (Brian Cox) kaller sønnen en slabbedask, er erketypisk, og derfor aldri overraskende. En lite overraskende handling blir heller ikke særlig spennende å følge.

Rent filmatisk er det lite å utsette på Nathan Morlandos verk. Åpningsscenen er til og med svært god der den svever nærmest lydløst inn i etableringen. Skål for det, men ikke noe særlig annet.