4
Banning, dop og underbuksehumor

Tittel:
Your Highness
Sjanger:
Komedie, Eventyr
Varighet:
1 t. 42 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • James Franco
  • Danny McBride
  • Natalie Portman
  • Zooey Deschanel
  • Toby Jones
Regissør:
David Gordon Green

Middelalderfilm med baller. Bokstavelig talt.

Hva forventer man når mannen bak stonerfilmen “Pineapple Express” skal lage middelalderfilm? Mye av det samme som sist? Oh, yes!

Fabious (James Franco) er hele rikets helt og drømmeprins. Thadeous (Danny McBride) er Fabious slaskeste bror, hatet av sin far og halve kongeriket for øvrig. Men så en dag kidnapper den onde trollmannen Leezar (Justin Theroux) Fabious blivende brud, og de to brødrene, sammen med den mystiske krigerkvinnen Isabel (Natalie Portman), blir nødt til å dra ut på eventyr for å redde den kommende prinsessen.

Virkemidlene fra “Pineapple Express” er der fortsatt. Filmen florerer av banning, dop og underbuksehumor. Filmen balanserer hårfint på grensen til å bli teit, da filmen selv innser at den er ganske dum. Jeg vil tørre å påstå at jeg ikke har sett en mer barnslig komedie siden Charlie Sheen i “Hot Shots! Part Deux” (1999). Heldigvis for “Your Highness” elsker jeg “Hot Shots”. En anmelder som ikke har humor på nivå med en 7-åring ville ikke likt filmen. Det har de norske, såvel som amerikanske anmeldelsene av filmen vist. Jeg kan kun dømme etter egen humor, og jeg må flaut innrømme at latteren satt løst hele filmen gjennom.

Dette er ikke stor komedie- eller filmkunst, for all del. Men vil du se edle riddere gjøre uedle ting, se “Your Highness”.