Batman kan bli Moses

Christian Bale ryktes å spille i Ridley Scotts nye bibelepos.

Deadline melder at “The Dark Knight”-stjernen kan la seg friste til å ta på seg sandaler og toga for å spille bibelstjernen Moses – mannen som delte Rødehavet og befridde slavene fra Egypts onde farao, i 20th Century Fox-storsatsningen “Exodus”.

Ved roret står “Gladiator”-regissør Ridley Scott, som selv skal være veldig lysten på å lokke Bale til rollen.

Scott og Fox er imidlertid ikke de eneste som planlegger å lage film om Moses liv. I forrige uke trakk nemlig Steven Spielberg seg fra Warner Brothers-prosjektet “Gods and Kings”, et prosjekt som nå står uten regissør.

Det betyr at Fox leder an i Hollywoods Moses-kappløp, og det er ventet at Scott vil begynne på prosjektet så fort han er ferdig med thrilleren “The Counselor”, som ventes å ha premiere i løpet av året.

Samtalene med Bale er på et tidlig stadium, men med tanke på at Warner Brothers vil forsøke å sikre seg Oscar-vinner Ang Lee til sitt Moses-prosjekt, brenner det trolig under føttene på Fox.

Bale er for øyeblikket opptatt med å spille inn “Silver Linings Playbook”-regissør David O. Russels neste film, men skulle han takke ja til Moses-rollen, vil det trolig ikke ta lang tid før bekreftelsen kommer.

Hollywoods bibelkappløp 2013 er offisielt i gang.