1
Begredelig bamsefar

Tittel:
Ted 2
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 56 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Mark Wahlberg
  • Seth MacFarlane
  • Amanda Seyfried
  • Giovanni Ribisi
  • Morgan Freeman
Regissør:
Seth MacFarlane

“Ted 2” er filmatisk avføring.

Ja, den er faktisk det. Rester av tilfeldige innfall MacFarlane har hatt de siste årene, satt sammen til en masse det ikke er spesielt pent å se på. Eller, tilfeldige og tilfeldige. Det meste handler om sæd, hasj og homofobi, så en viss koherens er det jo.

Du trodde kanskje det ikke kunne bli stort verre for “Family Guy”-overhodet Seth MacFarlane etter fjorårets “A Million Ways to Die in the West”? Så feil kan du ta. Med “Ted 2” gjør MacFarlane nok en bjørnetjeneste for egen karrierepil.

“Ted 2” tar opp tråden seks måneder etter den relativt kostelige førstefilmen. John har gjennomgått skilsmisse, og druknet sine sorger i brune flasker og ulovlige plante-vekster. Hans lys levende og like rusmisbrukende teddybjørn lever derimot livets glade dager, med giftermål og adopsjonsplaner. Helt til personstatusen hans inndras av den store, stygge staten, og han blir stemplet som eiendom. Det vekker John opp av narkorusen, og inn i en rettslig kamp for Teds rettigheter.

Jada, her hadde det vært potensial til både det ene og det andre. Men MacFarlane ser bare komedien for prompevitser. I 116 pinefulle minutter (du ber om nådestøtet før timen er passert) sysler MacFarlane og hans to (!) medforfattere vekk det som er av muligheter i “Ted 2”. Igjen står en usammenhengende gryte av barnsligheter og platte ordspill. Det finnes ikke sjarmerende eller vittig.

For nå som vi allerede har sett den kjederøykende teddybjørnen i aksjon, faller også konseptet totalt igjennom. Ikke at filmen forsøker å utvikle premisset på noen som helst måte, sett bort ifra det åpenbare potensialet i handlingen. Som jo MacFarlane & co. tar rennafart og driter i.

“Ted 2” ligner en to timer lang tv-episode, laget på tilfeldige sketsjer som ikke henger sammen. Seth MacFarlane kan så mye bedre. Aldri før har han vært like blottet for ideer eller fortellerevne. Og dette fra mannen bak “The Cleveland Show”.

Teddybjørner er noe de fleste av oss vokser fra. MacFarlanes burde satt sin på loftet før karrieren gikk i kjelleren.