2
Blandet møkk

Tittel:
Blandede følelser
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 57 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Adam Sandler
  • Drew Barrymore
  • Bella Thorne
  • Braxton Beckham
  • Kevin Nealon
  • Terry Crews
Regissør:
Frank Coraci

“Blandede følelser” er så utrolig teit, både som tittel og som film.

Mange hadde vel gledet seg til å se Drew Barrymore og Adam Sandler forene kreftene igjen. Du husker vel at de klarte å sjarmere gjennom svært serverdige “Bryllupssangeren”, samt at de klarte å følge opp – omtrent – i samme ånd gjennom “50 First Dates”. Denne gangen møtes de gjennom en blind date, som ikke går helt etter planen på romantiske Hooters – hele USAs barmfagre familierestaurant. Det er jo sånn det blir når man er forknytt i jobb og et lass med barn på hver sin kant. På en hinsides teit måte klarer de å havne på en slags blandet-familie-samling i Afrika. Og selv om første date gikk helt på trynet, kan man kanskje finne tonen over tid? Om barna lar de få lov, da.

Det ligger altså til rette for en komedie, skulle man tro. Men tro om igjen!

Men vi begynner på begynnelsen – tittelen. Ærlig talt så hadde en velkjent, gammel formel vært å foretrekke. Ja, du gjettet riktig: “Hjelp, vi må på familiesamling i Afrika!”. Ikke bare gjenspeiler det oversettingen av originaltittelen bedre, det forklarer alt. “Blandede følelser” hinter til at det ligger mer romantikk og drama forkledd bak den hyklerske komedien. For komedie er den sannelig ikke!

Den er for øvrig heller verken romantisk eller dramatisk. Det er bare møkk. Blandet møkk, da. Bare sånn for å involvere filmens tittel ufortjent mye.

Forventningene til Sandler/Barrymore-gjenforeningen var helt på det jevne, men den er intet mindre enn en av de mest skuffende filmene som har sveipet inn over kinoer i Norge på lang, lang tid. Kjemien hos den søte komiduoen er ikke-eksisterende, humoren uteblir, og så blir det himla mye fokus på moral og familieverdier – så mye at man blir uvel.

Og hva i all verden skjer med spilletiden? Jeg kjedet meg bunnløst i hjel i en god halvtime – totalt sett. Klippingen burde absolutt vært mer brutal og kortet ned de snaue to timene med en drøy halvtime. Da hadde filmen hatt bedre tempo og mindre pissprek. Jeg vil gå så langt som å si at den ville vært mye bedre.

Tja, bedre.

Men selv om filmen er hinsides horribel på sitt aller verste, så har den et par ørsmå glimt av sjarm som gjør at den så vidt holder hodet over vannet. Terry Crews er nesten på et humreverdig nivå, og likeså er Kevin Nealon – som ofte er å se i filmene til Sandler. To små biroller gjør altså “Blandede følelser” til en film du kan se om du ikke har noe som helst annet å se. Hovedrollene er derimot helt forferdelige. Se heller “Bryllupssangeren” eller “50 First Dates” – om og om igjen.