5
Brikkene faller på plass

Tittel:
Snabba cash – Livet deluxe
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
2 t. 7 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Joel Kinnaman
  • Matis Varela
  • Dejan Cukic
  • Martin Wallström
  • Malin Buska
Regissør:
Jens Jonsson

Fullstappet med action, våpen, dop, prostitusjon og alt annet østeuropeisk mafiavirksomhet måtte føre med seg. Brikkene faller på plass i den tredje og siste “Snabba cash”.

I “Snabba cash – Livet deluxe” har JW (Joel Kinnaman), økonomistudenten som i den første filmen rotet seg inn i Stockholms kriminelle underverden på jakt etter “snabba cash”, rømt landet på leting etter sin forsvunne søster. Fengselsfuglen Jorge (Matias Varela) higer fortsatt etter den siste store jobben som skal sikre framtida for ham og familien. Et nøye planlagt pengetransportran i regi av finske gangstere (!) er akkurat det han trenger. I mellomtiden har mafiabossen Radovan (Dejan Cucik) bygget opp et imperium som bare venter på å bli revet ned.

Selv om man nok vil ha aller størst utbytte av filmen om man kjenner historiene og karakterene fra forgjengerne, går det overraskende greit å være ny publikummer til treeren. Undertegnede har kun sett den første filmen. Fra historien om den naive studenten som havner i veldig feil selskap, har det åpenbart skjedd store ting fram til ”Livet deluxe”. Ved siden av planleggingen og gjennomføringen av det store ranet, er den siste filmen i stor grad viet til dramaet innad i mafiafamilien. Noe som til tider kan gi assosiasjoner til en slags “Gudfaren” på svensk. Eller serbisk, om du vil. Og komplikasjoner som politiagenter, umulig kjærlighet, og stadige eksplosjoner og skuddvesklinger står i kø.

”Snabba cash – Livet deluxe” holder spenningen oppe fra start til slutt. De mange historiene er godt flettet sammen, og hver eneste løse tråd nøstes til slutt på plass.

Og for oss jenter, og alle andre som ikke synes serbiske gangstere i joggedress som prøver å slå hverandre i hjel er det kuleste i verden, er det bare å glede seg over den glamorøse og nådeløse mafiaarvingen Natalia som viser dem hvor skapet skal stå.