4
Britisk mesterskap i banning

Tittel:
I Give It a Year
Sjanger:
Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 37 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Rose Byrne
  • Simon Baker
  • Anna Faris
  • Rafe Spall
  • Minnie Driver
  • Jason Flemyng
Regissør:
Dan Mazer

“I give It a Year” er mer enn bare en romantisk film full av klisjeer. Den er faktisk ganske morsom.  

Ved første øyekast ser dette ut som en standard romantisk komedie. Mann møter kvinne, de forelsker seg og møter motgang, men forholdet overlever til slutt fordi de elsker hverandre så høyt. Filmen bør derimot ikke avskrives riktig så fort, for filmen byr på litt mer enn bare romantisk kliss.

Joda, noen klisjeer har man ikke greid å unngå, men humoren er overraskende god. Britene er verdensmestere i å bruke kleine situasjoner og lage god komedie av det. Vi følger britiske Josh (Rafe Spall) og Nat (Rose Byrne) som gifter seg etter bare seks måneder med stormforelskelse.

I parets vennegjeng finner vi en fyr som alltid kommer med upassende kommentarer, et ektepar som ikke gjør annet enn å krangle og Joshs eks-kjæreste, som det egentlig aldri var blitt helt slutt med. Josh og Nat skal finne ut at det er særdeles vanskelig å få et ekteskap til å fungere, særlig når det finnes fristelser på alle kanter.

“I Give It a Year” byr på en imponerende tirade av britiske banneord som det skal godt gjøres å overgå. I en amerikansk film ville dette mest sannsynlig betydd katastrofe, men her skal du ikke se bort fra at du blir sittende å humre godt gjennom hele filmen. Det er også et par drøye puteøyeblikk, hvor det er vanskelig å begripe kleinheten.

Det som trekker mest ned er slutten, som dessverre faller i klisjéfella og blir alt for forutsigbar. Med andre ord er dette ingen fantastisk filmopplevelse, men hvis du føler for å se folk drite seg ut på film med lykkelig slutt, kan du trygt hoppe til kinosalen for å se “I Give It a Year” i påsken.