Carey Mulligan ønsket som Hillary Clinton

Skal være favoritt til å spille Clinton som ung politiker.

Stjerneskuddet Mulligan er en allsidig dame, og har vist at hun kan takle de fleste sjangre med filmer som “Shame”, “Drive” og “The Great Gatsby”. Nå kan hun imidlertid stå foran en av sine største utfordringer noensinne.

For The Hollywood Reporter melder at Mulligan skal være storfavoritt til å spille en ung Hillary Clinton i den kommende biografifilmen “Rodham”.

Filmen, hvis tittel spiller på Clintons pikenavn, er basert på den tidligere førstedamens første år i politikken – der hun brukte tiden på å balansere en lovende advokatkarriere og en økende fascinasjon for sin fremtidige ektemann Bill.

Skuespillere som Scarlett Johansson, Jessica Chastain og Emma Stone skal også ha vært vurdert til rollen, men nå er det altså Mulligan som snart skal i samtaler med filmens regissør James Ponsoldt (The Spectacular Now”).

Ingenting er imidlertid klart, og Johansson, Chastain og Stone skal fortsatt være aktuelle dersom Mulligan ikke klarer å overbevise.

“Rodham” er skrevet av forfatteren Young Il Kim, og har vært et av de mest populære manusene på nettsiden The Black List, som promoterer uproduserte filmmanus.