Coen-brødrene regisserer ny komedie

De prisbelønte regissørene kaster seg ut i et hav de har vist seg svært svømmedyktige i før. I humorens verdenshav.

Det er 16 år siden Joel og Ethan Coen regisserte seg inn i komediens stjernelagte kosmos med “The Big Lebowski”. En komedie som har fått mang en filmelsker til å peke å si at bedre ei kan gjøres. “O Brother, Where Art Thou” som kom to år senere – i 2000 – fornektet seg heller ikke, samtid som “Burn After Reading” fra 2008 var en meget severdig affære. Med andre ord; en ny komedie fra Coen-brødrene får automatisk en håpefull tilknytning til seg.

Ifølge Deadline skal filmen hete “Hail Caesar”. Det har i flere måneder gått rykter om et sådan prosjekt, men det skal ha blitt bekreftet først nå. “Hail Caesar” er satt til 1950-tallets Hollywood og kveiler seg rundt en mann ved navn Eddie Mannix. Hans jobb er å beskytte ryktet til Hollywoods største stjerner, hvilket var en ganske vanlig jobb på 50-tallet. Yrket finnes den dag i dag også, men som du kanskje kan forestille deg – det er jækla mye vanskeligere.

Også George Clooney er linket til prosjektet og tatt i betraktning Coen-brødrenes forkjærlighet for den aldrende superstjernen er det kanskje ikke superusannsynlig. Uansett. “Hail Caesar” følger regissørenes suksessfilm “Inside Llewyn Davis” og hopper dermed etter Schlierenzauer.

I hvilken grad har du troen på en ny “The Big Lebowski”?