4
Damon tar Douglas bakfra. Spesielt.

Tittel:
Mitt liv med Liberace
Sjanger:
Biografi, Drama, Romantikk
Varighet:
1 t. 58 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Matt Damon
  • Michael Douglas
  • Rob Lowe
Regissør:
Steven Soderbergh

Matt Damon har preget kinosommeren. Nå, idet sommeren runder av, gjør han en av sine sterkeste roller.

Vi skal tilbake til slutten av 70-tallet. Matt Damon spiller Scott Thorson, en småsøt kar med antydning til knekk i håndleddet, men likevel godt håndlag med dyr. Sveisen er antakeligvis typisk for 70-tallet, med obligatorisk skill for å skape en illusjon av orden i kaoset.

Det går raskt fram at Scott Thorson har en greie for andre gutter. Regissør Steven Soderbergh vet å formidle slikt på en kort og grei måte. Her, i “Mitt liv med Liberace”, er det også mye humor under overflaten – og det er kanskje filmens sterkeste egenskap. Ja, det er morsomt at Matt Damon spiller smågay, og ja, det er lattervekkende at Michael Douglas drar på skikkelig som erkegay – men det er gjerne linjene som sies – i fullt alvor – som styrker komikken mest.

Men “Mitt liv med Liberace” er ingen komedie, altså. Det er et romantisk drama omhandlende to menn i litt ulik alder. Penger gjør som kjent susen. Liberace (Michael Douglas), mannen som filmen egentlig portretterer, jakter gjerne yngre sexpartnere, og vi kan godt konstatere at han lykkes.

Det er likevel noe spesielt med Scott Thorsen. Deres forhold blir mye mer enn med alle Liberaces tidligere guttevalper. Liberace prøver for eksempel å adoptere Scott. Litt snodig i seg selv – enda snodigere når Matt Damon akkurat tok ham bakfra.

Dette er ytterligere en historie om den vanskelige kjærligheten. Pent rammet inn – penere enn vanlig, Steven! Og biler, klær og hus ser særdeles tidsriktig ut, hvilket cinematograf Peter Andrews har kost seg med.

Filmens største problem er at den ikke holder seg interessant noe særlig lengre enn til midtveis ut i filmen. Det blir aldri skandaløst kjedelig, men kjærlighetens utfordringer kunne med fordel engasjert oss seere noe mer.

Skryt til Michael Douglas, Matt Damon og Rob Lowe, som alle har tatt rollen sin på alvor. (Men det vil du ikke tro når du ser dem.)