2
Dårlig lærer – elendig film

Tittel:
Bad Teacher
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 32 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Cameron Diaz
  • Justin Timberlake
  • Jason Segel
Regissør:
Jake Kasdan

Cameron Diaz gir sitt årlige bidrag til sommerens filmer. Denne gangen kunne hun med fordel tatt ferie.

En sommerfilm er for meg en film hvor du slår av hjernen før du går inn i kinosalen, og lar deg underholde. Under “Bad Teacher” skulle jeg helst sett at de skrudde av projektoren.

For maken til umotivert ræl skal du lete lenge etter. Handlingen er, foruten et fåtalls snertne replikker, helt uten mål og mening. “Bad Teacher” ønsker å fremstå som en frekk og spiss komedie, men fremstår kun som en parodi på seg selv, og drar plottet og hovedrollen til håpløse dimensjoner. For øvrig handler filmen om en kvinnelig lærer som trenger nye pupper for å snøre inn en ny “sugardaddy” etter at hennes forrige brøt forlovelsen. For å få råd til dette må hun fortsette i sin forhatte jobb som lærer, og bestemmer seg for å jukse seg til skolens største bonus: Prisen for beste klasse under de nasjonale prøvene.

Filmen er anført av et overspillende og kjedelig skuespillerensemble. Verst av alle er Diaz selv. Hun fremfører sin karakter uten dybde, skrupler eller moral, som gjør at hun fremstår som en hjerteløs, endimensjonal karakter. En god gammeldags bitch, med andre ord. Av typen som ikke ville nølt med å lage kåpe av 101 uskyldige dalmatinervalper. Det hederlige unntaket her er Jason Segel, som på sedvanlig vis serverer sine replikker på en så kul og avslappet måte at det er umulig å ikke la seg sjarmere.

“Bad Teacher” er en så uinteressant, latterlig (ikke på den gode måten), og rett og slett dum film at jeg ikke helt visste hvor jeg skulle gjøre av meg i kinosalen. Kleinere stemning skal du jaggu lete godt og lenge etter. Den eneste scenen som fikk kinosalen i synkron latter var da Justin Timberlakes karakter tørrhumper Diaz og etterlater seg en stor våt flekk på buksene sine. Resten av filmen var tårevekkende pinlig, og endte opp som nok en leksjon i dårlig filmskaping.