2
De Niro, den eldgamle

Tittel:
Stone
Sjanger:
Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 45 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Robert DeNiro
  • Edward Norton
  • Milla Jovovich
Regissør:
John Curran

Når det står svart på grått ‘Robert De Niro’, ‘Edward Norton’ og ‘Milla Jovovich’ på coveret – da synes jeg man bør kunne forvente et par timers underholdning.

Jeg røper det med en gang: Her finner du svært lite underholdning.

Når jeg vurderer film, så handler det alltid om – og vil alltid handle om – i hvilken grad jeg blir underholdt. Uansett hvilket grep du foretar deg som filmskaper, så påvirker det underholdningsverdien. En stille og actionløs film underholder deg på sin helt egen måte, gjennom skuespillerprestasjoner, cinematografien, regien, musikken – alt ettersom. Det samme gjelder en actionfylt film, så vel som en pornofilm – actionfylt eller ei. Poenget mitt er at samtlige filmer kan vurderes etter underholdningsverdi! Og det er udiskutabelt.

Dette bringer meg frem til filmen “Stone”. Det finnes bare ett skarve element som gir denne filmen snev av god underholdning. Nei – jeg snakker ikke om Milla Jovovichs skremmede digre brystvorter. Jeg snakker om Edward Nortons evne til å gå voldsomt inn i hver eneste rolle han han blir tildelt (les: plukker). Han er dyktig.

Filmen er seig. Ugreit!