4
Delfin-fint

Tittel:
Gutten og delfinen
Sjanger:
Drama, Familie
Varighet:
1 t. 53 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Morgan Freeman
  • Ashley Judd
  • Harry Connick Jr.
Regissør:
Charles Martin Smith

“Gutten og delfinen” er en overraskende godt fortalt historie om en gutt som får et helt spesielt forhold til en skadet delfin.

En fisker finner en delfin, som senere skal få navnet “Winter”, liggende på stranda i Clearwater, Florida. Fiskeren huker tak i guttungen Sawyer, og sammen ringer de etter hjelp fra den lokale veterinæren. Sawyer, som sliter med konsentrasjonsvansker på skolen, blir veldig interessert i hvordan det går med delfinen Winter, og blir etter hvert en del av Winters rehabiliteringsteam på Clearwater Marine Aquarium.

Men det er mørke skyer over akvariet, som grunnet økonomiske problemer har vansker for å fortsette driften. Derfor må Sawyer både prøve å redde Winter, men også hjelpe til med å redde det lokale rehabiliteringssenteret for dyr. Etter hvert dukker også selveste Morgan Freeman (!) opp i en birolle.

“Gutten og delfinen” er en god familiefilm. Den innehar dyr, problemer av en litt mer seriøs karakter, morsomme scener og den er godt fortalt gjennom en handling der rollefigurene møter motstand gjennom nesten hele filmen.

Regissør Charles Martin Smith og co. treffer godt med fine bilder av dyr og delfiner som spriter opp handlingen litt. Plagsomme dyr er stort sett alltid morsomt.

Så får man tåle at skuespillet i enkelte deler av filmen kanskje ikke er det beste. Det er uansett ikke det filmen primært handler om – filmen er basert på en sann (!) historie som både er inspirerende og varm.

“Gutten og delfinen” er rett og slett perfekt for familiene med litt yngre barn.