2
Delikat, men smakløs

Tittel:
G.I. Joe: Retaliation
Sjanger:
Action, Eventyr, Science fiction
Varighet:
1 t. 50 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Dwayne Johnson
  • Adrianne Palicki
  • D.J. Cotrona
  • Bruce Willis
  • Jonathan Pryce
  • Ray Stevenson
  • Channing Tatum
Regissør:
John M. Chu

Leketøy-universet er tilbake, like dårlig balansert som forgjengeren.

“G.I. Joe: Retaliation” fortsetter der “G.I. Joe: The Rise of Cobra” slapp. Men Dwayne Johnson har tatt over hovedrollen etter Channing Tatum – og bare dét sier vel en hel del? At fremmedfolk som D.J. Cotrona og Adrianne Palicki har fått de nest største rollene forteller også masse – spesielt ettersom at de er ubrukelige.

Heldigvis er Jonathan Pryce som USAs president ålreit og Bruce Willis leverer faktisk en tålelig grei og godt vektet rollefigur.

Saken er den – slik det ofte er med ambisiøse sci-fi-action-eventyr – at jorda er i ferd med å bli sprengt i fillebiter. Bare “leketøysfigurene” i eliteteamet G.I. Joe kan redde verden. Men når USAs president beordrer teamet utslettet fra jordens overflate aner heltene våre ugler i mosen. Hva er på ferde?

G.I. Joe-teamet må skrape sammen restene av seg selv og iverksette en løsning på problemet før alt går til helvete. Passelig utfordrende får vi si.

Enkelte scener er voldsomt fine å se på – samuraifekting i fjellveggen i Himalaya, for eksempel, eller når London ødelegges av et våpen titalls ganger sterkere enn atombomba. Men likevel – scenene gir ingen følelse utover det visuelle inntrykket der og da, og dermed blir de også fort glemt.

Vi kan konkludere med at påkostet action heldigvis ser påkostet ut, men at en god actionfilm trenger langt mer enn det. Tips til neste gang: Hva med en interessant historie? Treffende humor? Mindre ensidige karakterer, kanskje? Vel, der har dere en start. Lykke til!