3
Den beste skurken siden The Joker

Tittel:
Blitz
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 38 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Jason Statham
  • Paddy Considine
  • Aidan Gillen
Regissør:
Elliot Lester

Har du noen gang vært i bryllup uten å få dessert? “Blitz” føles litt sånn.

Forretten er nemlig god. Hovedretten på grensen til utsøkt. Men desserten ..? En innskrumpet morell på en papptallerken inndratt så fort at det nesten er på sin plass. Svært skuffende! En crème brûlée her hadde virkelig gjort susen.

Jason Statham jobber denne gangen for et noe istykkerrevet London-politi. Litt på grunn av bad cop-oppførselen hans. Det blir ikke noe bedre av at en fyr begynner å drepe politifolk i hytt og pine, og på forholdsvis grusomme måter.

Sånn sett et enkelt plott.

Det som gjør filmen kul (i en god stund) er at skurken – spilt av Aiden Gillen (også med i “Game of Thrones”) – gjør det vanvittig bra. Han er klin gærn og minner meg i noen øyeblikk om selveste The Joker, hvilket ikke er et nederlag for noen av oss. Han er en åpenbaring av de sjeldne! Ja, også er Jason Statham med, da – men han finnes jo ikke kul i forhold.

Vi kommer ikke unna å nevne slutten. Dette bygde seg nemlig bra opp. Det lå i kortene at skurken visste hva han drev med. Men nå må vi ikke si noe mer … annet enn at slutten sugde.

Og med det havner terningkastet på tre, selv om det lenge så ut som en finfin femmer.