Den store sexfilmen nærmer seg

Det begynner å bli en stund siden ryktene om “Fifty Shades of Grey” begynte. Nå nærmer vi oss vel et utfall ..?

Boktrilogien som solgte raskere enn Harry Potter-bøkene har noe å leve opp til, ingen tvil om det. Hvordan skal regissøren skape de samme følelsene som millioner av lesere fikk gjennom E.L. James’ bøker? Og hvordan kan det gjøres uten at filmen krysser en pornografisk grense? Og i forlengelsen av det: Hvordan i helvete skal man få med seg noen skikkelige skuespillere på det?

Spørsmålene er mange, og foreløpig er svarene temmelig få. Men la oss her samle opp noe av det som ryktes:

Det aller siste er at den Oscar-nominerte regissøren Gus Van Sant skal ha laget en test-sexscene med Alex Pettyfer i et forsøk på å tilegne seg den mildt sagt krevende regijobben. Scenen som studioet fikk se skal ifølge The Wrap være øyeblikket der Anastastia Steele mister jomfrudommen til mangemilliardæren Christian Grey.

Om Focus Features og Universal Pictures likte det de så, og eventuelt hyrer Gus Van Sant, er fremdeles ukjent. Men om de gjorde det – og gitt at Van Sant får jobben – er antakeligvis Alex Pettyfer i førersetet når det gjelder kapringen av rollen som heite og BDSM-glade Christian Grey.

Det er ukjent hvem som spilte Anastasia Steele i Van Sants testscene, men forslagene til egnet skuespillerinne har vært mange. Vi kommer tilbake til dem.

Ryktene baserer seg vel løselig på hvilke skuespillere vi som seere kunne tenke oss i rollene som det dampende sexparet. Derav er navnene tilsvarende heite. På guttasida var selvsagt Ryan Gosling det første navnet som dukket opp, ikke bare fordi folk vil se han naken, men også fordi såkalte casting-eksperter mente han var den rette.

I samme åndedrag dukket navnet til “Vampire Diaries”-stjerna Ian Somerhalder og blivende Supermann Henry Cavill opp – begge med den nødvendige sex appeal’en. Førstnevnte har kanskje et mest egnet fjes.

Svenske Alexander Skarsgård har uttalt at han ble født til å spille Christian Grey – sånn sett er han en stor kandidat. Og “Arrows”-stjerna Stephen Amell har vært i snakk med studioet om rollen. Men nå sier han i en hjemmelaga video at rollen er langt unna … Men ikke veldig langt unna. Hva nå enn det betyr?

“White Collar”-kjekkasen Matt Bomer har blitt trukket fram titt og ofte, og gjorde seg bra som stripper i “Magic Mike”, så hvorfor ikke? I tillegg kan han være en troverdig mangemilliardær. Han har ingen kommentar til ryktene, men synes det er ålreit at fansen vil se ham i “slike ting”.

James Franco har blitt nevnt ved flere anledninger, og selv sier han at han takker ja til rollen dersom Gus Van Sant skal regissere. Hvis han blir tilbudt den, da.

I tillegg er følgende herremenn aktuelle (ifølge ryktene) … og vi nevner i fleng: Jake Gyllenhaal, Andrew Garfield, Leonardo DiCaprio, Christian Bale, Michael Fassbender, Chris Hemsworth, Ben Barnes, Tom Felton, Channing Tatum, Jamie Dornan, Chad Michael Murray, Justin Timberlake, Chris Pine, Chris Evans, James McAvoy, Jensen Ackles, Zac Efron, Joshua Jackson, Ryan Reynolds, Colin Farrell og James Marsden. Puh.

På damesida finnes også flere kandidater. Emma Watson tvitret riktignok usjarmerende at “Who here actually thinks I would do 50 Shades of Grey as a movie? Like really. For real. In real life.” Så vi kan nok utelukke henne.

Det samme gjelder Mila Kunis, som det også har vært mye snakk om. “No, you will not see me in Fifty Shades of Grey. I’m so sorry,” sa hun til et forventingsfullt presseoppbud i forbindelse med “Oz: The Great and Powerful”-lanseringen. Åpenbart klar over hvor ettertraktet hun er.

Kristen Stewart er nok dessverre et mer virkelighetsnært utfall. Hun trenger noe nytt å klamre seg fast i, og en sengekant kan sikkert gjøre susen. Dessuten har hun sitt kronisk-orgasmiske fjes som muligens kler “Fifty Shades of Grey” bra.

Bokforfatterens egen favoritt er nydelige Shailene Woodley. Men problemet her er at hun er tilknyttet såpass mange andre prosjekter. Vi kan jo håpe at hun finner plass i almanakken sin, for hennes fjes er langt mer uskyldig og passende enn de tre alternativene ovenfor.

Emmy Rossum fra “Beautiful Creatures” har en egen Facebook-gruppa som støtter hennes bud i kampen om å bli Anastasia Steele. Om hun i det hele tatt har lagt inn et bud er ikke like sikkert, men hun sees på som en av frontlinjekandidatene. Ved siden av Rossum – eller kanskje litt lenger fram – står Alexis Bledel. Hun er angivelig Fifty Shades-fansens nummer én, og selv stiller hun seg åpen til en eventuell forespørsel.

Navnet som kanskje er aller mest aktuelt er Emilia Clarke – en kvinne som har vist fram puppene før (i “Game of Thrones”). “Fifty Shades of Grey”-produsenten Dana Brunetti har visstnok hatt besøk av Clarke på kontoret sitt, og bokfansen trekker henne ofte fram på egne hjemmesider.

Ved siden av disse finnes det selvsagt flere navn: Eve Hewson, Elizabeth Olsen, Poppy Delevigne, Lucy Hale, Analeigh Tipton og Nina Dobrev. Jada – sikkert flere.

Spørsmålet er hvem det burde bli, og det er det selvsagt bare du som kan svare på. Kommentarfelt under.