Iron Man og Det Hvite Hus i trøbbel

blu-ray-1024x588Uke 35 lokker med blant annet “Iron Man 3” og “Olympus Has Fallen”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Iron Man 3

Iron Man 3 Hendelser fra nyttårsaften i 1999 skal få større konsekvenser enn katastrofetenkerne noensinne kunne ha sett for seg. Starks arroganse og egoisme setter scenen for skurken The Mandarins (spilt av en genial Ben Kingsley) entré.

“Iron Man 3″ forgår i juleferien 2012, bare måneder etter New York-hendelsen i “The Avengers”. Tony Stark sliter med posttraumatisk stresslidelse etter anstrengelsene fra denne kampen. Han får ikke sove, får flere angstanfall og bruker mesteparten av tiden på å lage nye Iron Man-drakter, noe som tærer på forholdet med Pepper Potts. Dette var action nok til en femmer på terningen i følge Veslemøy Helseth. Hele hennes anmeldelse kan du lese her.

2. Olympus Has Fallen

Olympus Has Fallen Det som skjer er at Sør-Koreas statsminister kommer på besøk til Det hvite hus, naturligvis for å diskutere Nord-Korea-trusselen. Mens diskusjonen pågår kommer et velutstyrt fly inn i luftrommet over hovedstaden, og 13 dramatiske minutter etterpå er et titalls mennesker drept og Det hvite hus overtatt.

Deretter kan Gerard Butler begynne å vise muskler.Her kan du lese anmeldelsen til Sindre Grading, som mente at filmen leverte godt nok til å motta terningkast fire.

3. Eventyrland

Eventyrland Jenny er med kjæresten Frank på et oppdrag av en venn. De skulle hente en pakke med litt hasj, men det viser seg at de har rotet seg borti noe som er mye større og skjebnesvangert. En tredje part møter opp, to skudd blir avfyrt og flere liv forandrer seg for alltid.

Jenny var gravid og havner i fengsel for ugjerningen. 10 år senere slippes hun ut av fengsel og ønsker bare å få datteren tilbake igjen. Men det er vanskelig å leve på den rette siden av loven når komplikasjoner møter opp på grunn av sin tid i fengsel. Hun velger å oppsøke menneskene som er ansvarlige for sin fengselsdom og trosser derfor sikkerhetsnettets advarsler om at hun da ødelegger alt det gode hun har bygget opp. Les gjerne Veslemøy Helseths anmeldelse her. Hun var ikke helt overbevist av den norske filmen.

4. The Place Beyond the Pines

The Place Beyond the Pines Filmen er på sett og vis delt opp i tre akter, hvorav den første omhandler Goslings noe lovløse karakter, den andre er om Coopers politikarakter og den siste – vel, la oss bare si at den finner sted cirka 15 år senere. Det var alt Sindre Grading ville røpe om filmens historie, og filmen ble belønnet med terningkast fire. Du kan lese hele Sindres anmeldelse her.

I tillegg til de fire utvalgte utgivelsene kommer også …

  • Stand Up Guys
  • Jungelboken
  • Wallander: Savnet
  • Mama
  • Gambit
  • The Last Exorcism: Part II