3
Denne filmen er det nye prevensjonsmiddelet

Tittel:
What to Expect
Sjanger:
Drama, Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 50 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Cameron Diaz
  • Jennifer Lopez
  • Elizabeth Banks
  • Dennis Quaid
  • Brooklyn Decker
  • Chris Rock
Regissør:
Kirk Jones

Om ikke dette er et eminent prevensjonsmiddel må det være fordi situasjonen – til slutt – likevel ikke er utelukkende frastøtende.

Vi blir introdusert for en haug med karakterer, spilt av velkjente fjes stort sett alle sammen. Elizabeth Banks, Dennis Quaid, Brooklyn Decker, Jennifer Lopez, Matthew Morrison, Chris Rock, Cameron Diaz, Anna Kendrick, Joe Manganiello og Thomas Lennon. Bare for å nevne noen. (Nesten alle.)

De har alle til felles at de på en eller annen måte har, ønsker eller venter barn – og det er sånn sett en film á la “Valentine’s Day” og “New Year’s Eve”, og “Love Actually” også, egentlig. Det åpenbare temaet er overhengende, og tidvis nesten slitsomt. Men som alltid; når slutten kommer er temaet både glanset og velkomment, nesten uavhengig av hva den enkelte seers situasjon er.

Men helomvendingen kan ikke endre det faktum at ventingen er laber. Venter man på noe godt – ja, så får man vel i det minste en ventepølse ..? Nei. Ikke her. Der man har forsøkt å gjøre noe morsomt … er det ikke morsomt. Det som er morsomt er å se alle kjentfolka, i både kule og ukule roller – og høydepunktet er “True Blood”-varulven Joe Manganiello, som virkelig gjør seg som treningsnarkoman hunk og plutseligpappa. På andreplass: Brooklyn Decker, som uproblematisk nyser ut tvillinger. Elizabeth Banks er rake motsetningen.

Før jeg runder av med en skikkelig standard avrunding ønsker jeg å si at den digitale sminken som i enkelte scener var påført en stadig aldrende Cameron Diaz, var katastrofal.

Sånn. Ingen høydare, men en potensielt ålreit jentefilm.