Denne filmen knuser rekorder i USA

“Gravity” regnes nå som en av de største box office-suksessene på flere år.

Forrige uke åpnet romfartsfilmen med Sandra Bullock og George Clooney i USA. Billettinntektene oversteg 55 millioner dollar, noe som er temmelig heftig til en antatt ikke-blockbuster. Kanskje heftigere er det at filmen har gått inn i sin andre uke bortimot like bra som den første. Publikumsfallet er på kun 21 prosent – det er ny rekord for en kinofilm med premiere utenfor ferien. Dette skriver The Hollywood Reporter.

Se traileren til “Gravity” her.

Filmen har dermed rundet et billettsalg på 100 millioner dollar i USA. På verdensbasis ligger den på 191 millioner dollar, men det er fremdeles en rekke land som ikke har begynt å vise den. Her i Norge har filmen premiere først 8. november.

Vi her i filmsnakk.no har imidlertid fått muligheten til å se filmen allerede, og la oss bare si det slik: Vi forstår at folk strømmer til kino.

Enda mer heftig blir billettsalget i USA når man tar med i betraktningen at en annen Oscar-kandidat, nemlig Tom Hanks-dramaet “Captain Phillips”, hadde premiere denne helgen. Og den gjorde det også sterkt, selv om de to filmene henvender seg til samme målgruppe. “Captain Phillips” åpnet til solide 26 millioner dollar.

Se traileren til “Captain Phillips” her.

Vi i filmsnakk.no har spådd hvilke filmer som vil gjøre det skarpt når Oscar-nominasjonene offentliggjøres rundt nyttår, og begge disse filmene er godt opp på lista.