Denne mannen tar over for Scorsese

Svenske Tomas Alfredson tar plass i registolen på “Snømannen”.

Det ble furore i norske medier (ja, også hos oss) da det ble bekreftet at mesterregissør Martin Scorsese skulle ta regien på filmatiseringen av Jo Nesbøs “Snømannen”. Like stor ble den påfølgende skuffelsen da “The Wolf of Wall Street”-regissøren heller bestemte seg for at produsentstolen var mer komfortabel.

Nå har rettighetshaverne Working Title funnet en adekvat erstatter. Variety melder nemlig at svenske Tomas Alfredson, regissøren bak “Muldvarpen”, er mannen som skal få “Snømannen” til lerretet. Og ikke bare med regissør-capsen på, da svensken også pakker med seg skrivemaskinen til Hollywood, for å ta på seg manusansvaret sammen med kompis og “Forbrytelsen”-forfatter Søren Sveistrup.

Alfredson skal tilsynelatende ha fått godkjent-stempelet av Jo Nesbø, som i avtalen med Working Title har rett til å gi regissører avskjed på grått papir hvis de ikke faller i smak.

Vi kommer imidlertid ikke til å se den amerikanske utgaven av Harry Hole med det første, da manuset ikke er påbegynt. I tillegg har også Alfredson en nyinnspilling av Astrid Lindgren-klassikeren “Brødrene Løvehjerte” på plakaten, så det tar sannsynligvis et par år før vi får se den amerikanske Hole lukte muffens vinterstid på lerretet.

Filmen skal for øvrig ikke filmes i Oslo, slik Scorsese egentlig ville, men flyttes heller til Midtvesten i USA. På grunn av budsjett og sånn, vettu.

Hvem som skal spille Harry Hole er heller ikke klart, selv om vi i redaksjonen kastet ut et par anstendige forslag da filmatiseringen ble kjent i  2011. Bare hyggelig, Hollywood.