Derfor er Abrams et godt “Star Wars”-valg

J.J. Abrams’ inntreden til galaksen langt, langt borte betyr langt ifra bare lens-flares.

Fanboys verden over både jublet og fortvilet etter forrige ukes største nyhet, nemlig at J.J. Abrams tar over roret til “Star Wars – Episode VII”.

“Star Trek-erne” gråt av smerte, og fikk nok en grunn til å hate “Star Wars”-fansen – som jublet triumferende over å ha stjålet erkerivalens stjerneregissør.

Uansett hva Trek-fansen må føle, har Kathleen Kennedy og resten av Lucasfilm gjort et godt og trygt valg til å styre det neste kapittelet i “Star Wars”-sagaen. Tre grunner til det finner du under.

1. Han er flink til å lage film.

Helt siden han regisserte den todelte “Lost”-piloten i 2004, har Abrams vist at han er en mer enn habil regissør. Med storfilmer som “Mission: Impossible 3”, “Star Trek” og Spielberg-knockoffen “Super 8” på samvittigheten har Abrams bevist igjen og igjen at han kan takle store franchiser, uten å kjøre de ned i gjørma – noe flere “Star Wars”-fans vil hevde ikke gjelder for George Lucas.

2. Han er porno for fansen.

“Lost”. “Star Trek”. “Alias” – er det rart at nerder verden over får vann i munnen bare man nevner navnet hans? Om ikke kongen, er Abrams i alle fall høyt oppe i de rojale nerdekretser. Han har selv vært “Star Wars”-fan siden han var liten, og har tatt stor inspirasjon både derfra og Steven Spielbergs mange sci-fi-filmer. Det lover særs godt for et nytt “Star Wars”-kapittel.

3. Det er “Star Wars” – hvor ille kan det bli?

Personlig har jeg ingenting imot J.J. Abrams, og selv om han skulle fucke opp vil trolig skaden på serien bli minimal. Både Jake Lloyd og Hayden Christensen gjorde sitt beste for å legge romsagaen i ruiner for evig og alltid, og når selv ikke katastrofer av deres kapasiteter lyktes, tviler jeg på at J.J. Abrams blir mannen som ødelegger “Star Wars” for all tid.

Med andre ord: Vi venter fortsatt i spenning på 2015. På tross av de uunngåelige lens-flarene.