Nye Indiana Jones-filmer på trappene?

Disney har kjøpt rettighetene til Indiana Jones. Det kan fort vekk bety ny film.

Det kommer kanskje ikke som verdens største overraskelse, med tanke på at Disney eier alt annet i Hollywood, deriblant Lucasfilm, produsentene bak Indiana Jones.

Men nå melder altså The Hollywood Reporter at Disney har kjøpt distribusjonsrettighetene til Indiana Jones fra Paramount for en pen slant, noe som kan tolkes som et klart tegn på at vi får et nytt kapittel om den eventyrlystne arkeologen.

Disney kjøper nemlig bare rettighetene til nye filmer i serien, slik at Paramount fortsatt har kontroll over den fantastiske trilogien og den ikke like fantastiske fjerdefilmen. Og Disney er ikke kjent for å kaste penger ut av vinduet (med mindre det vinduet heter “The Lone Ranger“).

Oppkjøpet baner ikke bare vei for flere oppfølgere i serien, som både Harrison Ford, Steven Spielberg og George Lucas har hintet lenge om, men også eventuelle nyinnspillinger med nye folk ved rattet.

Foreløpig er det uklart hva Disney planlegger – med unntak av totalt verdensherredømme på underholdningsfronten –, men uansett hva resultatet av dette oppkjøpet blir, går den aldrende arkeologen en spennende fremtid i møte.

Vi følger selvfølgelig saken.

Vi har tidligere anmeldt hele Indiana Jones-serien. Anmeldelsene leser du her, her, her og her.