Disse skuespillerne sa nei til ikoniske roller

Mon tro om denne skuespillergjengen angrer?

Vi har tatt en kikk på tidenes største rolleavslag, og her finnes det en del snadder. Se selv:

Brad Pitt / Jason Bourne

Brad Pitt var opprinnelig ment i rollen som Jason Bourne, men “Seven”-stjernen trakk seg for å spille agent i en annen film, nemlig “Spy Game”. Det åpnet dørene for Matt Damon, hvilket funket sånn tålelig bra. Wouldn’t you say? “Bourne Identity”-regissør Doug Liman fikk jobbet med Brad Pitt ved en senere anledning – i “Mr. and Mrs. Smith”.

MAN OF STEEL

Johnny Depp / Wolverine

Både Johnny Depp og Russel Crowe sto før Hugh Jackman på lista som Wolverine. Crowe forlangte for mye penger, mens Depp ikke så seg selv som actionhelt. Skotske Dougray Scott ble dermed castet, men måtte trekke seg da filmingen av “Mission: Impossible II” gikk over tidsskjema. Så Hugh Jackman steppet inn. Og det funka jo bra!

MAN OF STEEL

Tom Selleck / Indiana Jones

Tom Selleck fikk tilbud om rollen som Indiana Jones. Bartens yppersteprest sa nei fordi han var forpliktet til å være med i TV-serien “Magnum P.I.”. Etter at Selleck sa fra seg rollen klarte “Indiana Jones”-regissør Steven Spielberg å overtale “Star Wars”-regissør George Lucas til låne bort Harrison Ford. Sistnevnte var egentlig opptatt i en galakse langt, langt borte.

jones

Michelle Pfeiffer / Clarice Starling

Michelle Pfeiffer ble tilbudt rollen som Clarice Starling i “Nattsvermeren”. Pfeiffer valgte å si nei fordi hun mente filmen var altfor voldelig og forstyrrende. Dermed gikk rollen videre til Jodie Foster, som leverte varene verdig en Oscar-statuett! Noen ganger faller bare alle brikkene på plass.

pfeiffer

Leonardo DiCaprio / Patrick Bateman

Leonardo Dicaprio kunne spilt psykopaten Patrick Bateman i “American Psycho”. DiCaprio var i utgangspunktet interessert, men ombestemte seg da han var redd for at fanbasen hans ikke skulle akseptere ham som seriemorder. Det betød at Christian Bale – som alltid var regissør Mary Harrons førstevalg – ble dratt inn i prosjektet.

american

Sean Connery / Gandalf

Sean Connery var først ønsket i rollen som Gandalf i “Ringenes herre”, men 007s første ansikt leste manuset og skal visstnok ikke ha forstått det. Dermed avslo han tilbudet. Connery ble i tillegg tilbudt en avtale som inkluderte en lukrativ deling av all fortjeneste filmen ga, men den gang ei. Spørs om ikke han angrer nå.

gandalf

Gene Hackman / Hannibal Lecter

Gene Hackman fikk muligheten til å spille kannibalen Hannibal Lecter, men ville ikke. Hackman fikk tilbudet fordi han eide rettighetene til “Nattsvermeren”. Rollen gikk videre til Sean Connery og Jeremy Irons, men begge takket nei. Dermed ble kannibalen gitt til Anthony Hopkins, hvilket ga ham en Oscar-statuett. Takk!

gene

John Travolta / Forrest Gump

John Travolta avslo tilbudet om å spille Forrest Gump. Det samme gjorde Chevy Chase og Bill Murray. Tom Hanks endte i rollen, hvorpå han vant en Oscar-statuett. Faktisk slo han John Travolta som var nominert samme år i rollen som Vincent Vega i “Pulp Fiction”. Om han angrer? Meget usikker.

forrest

Will Smith / Neo

Will Smith fikk “The Matrix”-manuset og tilbudet om rollen som Neo, men sa kjapt nei. Smith har senere sagt følgende: “Jeg klarte ikke å se det for meg. Jeg hadde uten tvil rotet til “The Matrix”. Keanu var smart nok til å la filmen og regissøren fortelle historien, og ikke forsøke å fremføre hele tiden”. Kan vel tolkes både positivt og negativt for Keanu Reeves?

willsmith

Pamela Anderson / Dana Scully

Pamela Anderson (!) var nær å lande rollen som Dana Scully i “X-Files”. Ja, du hørte riktig: Pamela Anderson. Det er Gillian Anderson (som spilte Scully) som har lettet på sløret – at produsentene egentlig var interessert i den brystfagre skuespilleren. Det stemte visstnok bedre overenes med hva som var populært på TV rundt den tiden.

pamela

Al Pacino / Han Solo

Al Pacino var førstevalget som Han Solo i Star Wars. “Gudfaren”-stjernen takket nei av den enkle grunn at konseptet ble for langt unna det han ønsket å drive med. Det har vist seg å være sant, da Pacino er å finne i filmer som “Carlito’s Way” og “Scarface”. Kanskje like greit at han holdt seg unna verdensrommet?

hansolo

Jack Nicholson / Michael Corleone

Al Pacino har for øvrig Dustin Hoffman og Jack Nicholsen å takke for at han landet rollen som Michael Corleone i “Gudfaren”. Begge takket nei til rollen i filmserien som senere blir betegnet som en av de beste noensinne. Akkurat dette valget tror jeg begge gutta angrer litt på, selv om begge har hatt respektable karrierer uten “Gudfaren” på CV-en.

Untitled-2

Harrison Ford / Oscar Schindler

Harrison Ford ble tilbudt rollen som Oscar Schindler i “Schindlers liste”, men avslo av særdeles uselviske grunner. “Star Wars”-stjernen takket nei fordi han mente publikum ikke ville klare å se forbi hans stjernestatus og dermed ikke ville få med seg filmens store betydning. Dermed gikk rollen videre til Liam Neeson.

harrison

Jim Carrey / Edward Scissorhands

Jim Carrey kunne ha endt opp som Edward Scissorhands, men følte han hadde for lite erfaring som dramaskuespiller at han ikke tok den. Eventuelt ikke fikk den. Carrey kunne også fått rollen som Jack Sparrow i “Pirates of the Caribbean”, men innspillingen kræsjet med “Bruce Almighty” og Carrey måtte avslå. Kanskje like greit med Carreys oppfølgerangst.

edward

Dana Delany / Carrie Bradshaw

Dana Delany takket nei til rollen som Carrie Bradshaw, en av de mest populære kvinnelige TV-karakterer gjennom tidene. Svært få kan vel se for seg noen andre i Carries sko enn Sarah Jessica Parker? Delany har senere sagt at hun har angret bittert på at hun avslo rollen. Kanskje ikke så rart?

sexandthe

Hugh Jackman / James Bond

Hugh Jackman kunne vært verdens mest kjente agent, James Bond. Wolverine-stjernen har forklart at han ikke ønsket å bli satt i bås, slik 007-skuespillere blir. Jackman har uttalt at hans naturlige instinkt er å holde så mange dører som mulig åpne. Vel – han er i hvert fall rimelig klørfingra i våre øyne.

hughbond

Wahlberg og Phoenix / Jack Twist og Ennis Del Mar

Mark Wahlberg og Joaquin Phoenix var opprinnelig ønsket som de homofile sauepasserne Ennis Del Mar og Jack Twist i Brokeback Mountain. Det ble aldri noe av da begge skuespillerne var ukomfortable med å gjøre den meget intime sexscenen i teltet. Wahlberg har senere uttalt at han aldri har sett filmen da det ikke er hans “greie”.

enisandjack

Sandra Bullock / Margaret Fitzgerald

Sandra Bullock angrer nok på sin egen utålmodighet. Da produksjonen av “Million Dollar Baby” ble forsinket, pakket Bullock sakene sine og stakk. Hun var castet i rollen som Margaret “Maggie” Fitzgerald. Filmen ble til slutt kritikerrost og Bullock-erstatter Hilary Swank vant en Oscar for sin tolkning.

Untitled-2

Katie Holmes / Buffy

Istedenfor å kline med Dawson og Pacey i “Dawson’s Creek” skulle Katie Holmes ha stukket treverk i vampyrhjerter som Buffy i den populære TV-serien “Buffy the Vampire Slayer”. Katie fikk rollen, men avslo. Hun ville fullføre High School istedenfor. Rollen gikk dermed til Sarah Michelle Gellar som egentlig prøvespilte til rollen som Cordelia.

buffykatie

Kevin Costner / Andy Dufresne

Kevin Costner avslo hovedrollen i filmen som topper IMDBs 250-liste, “Frihetens regn”. Costner skulle vært Andy Dufresne, men sa nei fordi han ville fokusere på sitt personlige prosjekt, “Waterworld”. Som vi vet – “Waterworld” floppet. “Frihetens regn” gjorde det dårlig på kino, men har tatt helt av etter at den kom ut på video.

costnerandy

Mel Gibson / Maximus

Mel Gibson sa nei til både rollen som Maximus i “Gladiatoren” og Batman i Tim Burtons “Batman” fra 1989. Gibson mente han var for gammel til å portrettere Maximus, mens han trodde at Batman kom til å bli en skikkelig flopp. Sistnevnte håvet inn cirka 411.348.924 dollar, så vi kan med trygghet si at Gibson tok feil.

melgladiator

Hvem hadde kledd rollen de ble tilbudt?