Disse to skal lage ordbokfilm

Mel Gibson og Sean Penn, endelig forent.

I en film som skal handle om hvordan Oxford-ordboka gikk til. Neida, du leste riktig. “The Professor and the Madman” er tittelen på filmen som endelig skal forene to av Hollywoods mest utagerende personligheter (Gibson er åpenbart soleklar ener).

I filmen, som har vært et såkalt “passion project” for Gibson helt siden 1998, spiller Gibson professoren James Murray, som i 1857 gjennomførte et av historiens mest omfattende prosjekter innen akademia. Penn spiller på sin side Dr. W.C. Minor (igjen: ikke kødd), som bidro med hele 10.000 innslag til ordlista, selvfølgelig mens han satt innlåst som pasient på et mentalsykehus.

(ADVARSEL! GOT-spoiler i følgende setning!)

Med seg på laget har de også Natalie Dormer, som har fått litt tid å fylle på timeplanen etter… ja, dere vet. Regissøren er Farhad Safinia, mannen som skrev manuset til Gibsons foreløpig siste regiprosjekt, “Apocalypto”, og som også var hjernen bak den kortlevde Kelsey Grammer-serien “Boss”.

Vi føler det nødvendig å nok en gang påpeke at dette ikke er tull, men noe som faktisk skjer. Og å påpeke at vi gleder oss fryktelig til en eller annen gang i 2017, da dette vil få premiere.