4
Dugelig dansk krim

Tittel:
Kvinnen i buret
Sjanger:
Krim, Thriller
Varighet:
1 t. 37 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Nikolaj Lie Kaas
  • Fares Fares
  • Sonja Richter
  • Mikkel Boe Følsgaard
Regissør:
Mikkel Nørgaard

“Kvinnen i buret” føles som en enkelt episode av en hvilken som helst krimserie. Den største forskjellen er at den episoden i så fall hadde vært ganske god.

Carl (Nikolaj Lie Kaas) er den typen politietterforsker som aldri følger boka. Det gjør at et oppdrag går ganske skeis, og han blir dømt til å jobbe i den nye Avdeling Q. Der skal han arkivere gamle saker sammen med Assad (Fares Fares). Han fryder seg ikke.

Én av disse sakene er en fem år gammel forsvinningssak som ble stemplet som selvmord og dermed løst. Carl tviler og tar saken i egne hender. Her kommer filmens tittel inn i bildet. Den er et herlig – og forferdelig – frampek.

Enkelte scener fra dette “buret” er ganske grusomme, og hadde det ikke vært for disse, hadde filmen vært altfor tam. Etterforskningen innebærer stort sett bare samtaler med uskyldige mellomledd. Det er kanskje mer realistisk enn den actionfylte hverdagen etterforskere ofte lever i på film, men litt mer trøkk hadde ikke gjort noe. Ole Brumm kunne gjort jobben som etterforsker like godt.

Carl er selv en surmulende surpump. Assad er ikke det. Kontrasten er helt OK. Historien er den samme gamle: Carl er skilt og den forrige makkeren hans døde. Typisk, det. Kan man kalle en skuespillerprestasjon typisk også? I så fall faller Nikolaj Lie Kaas’ prestasjon også innunder der.

Spennende krim, det her. Mest takket være at skurken er veldig slem.