3
Dummere, men ikke festligere

Tittel:
Horrible Bosses 2
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 48 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Jason Bateman
  • Jason Sudeikis
  • Charlie Day
  • Chris Pine
  • Christoph Waltz
  • Jennifer Aniston
  • Jamie Foxx
Regissør:
Sean Anders

“Horrible Bosses 2” går i “Hangover”-fella.

Husker du “Horrible Bosses”? En temposterk komedie med mye vellykket komikk og et finfint skuespillerensemble, presentert i en tid hvor komedien blir undertrykt til fordel for såkalt pute-TV. “Horrible Bosses” leverte skarpt i en forkommen filmsjanger.

Nå er oppfølgeren på plass, og i reneste Hangover-stil kopieres suksessoppskriften fra forgjengeren som om den var en perfekt stekt kveite. Det gikk ikke spesielt bra med “The Hangover Part II” selv om undertegnede den gangen lot seg underholde. Enda værre går det med denne. For gutta i “Horrible Bosses”-filmene er langt fra like morsomme som “Hangover”-gutta. Da blir det ikke så lett.

Sist slet Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) og Dale (Charlie Day) med horrible sjefer. Nå er saken noe annerledes, selv oppfølgeren for så vidt kan forsvare tittelen “Horrible Bosses 2”. Men bare så vidt det er. Nå har de tre utfordrerne til Harry Dunne og Lloyd Christmas startet sitt eget foretak, og ideen består av noe så briljant som en fusjon mellom dusjhode og sjampoflaske. Utvilsomt en idé å bryne seg på for gneldrebikkjene i “Dragons Den”.

Våre venner forsøker i hvert fall å selge ideen, men alt går ikke helt etter planen. Deretter fortsetter ting å gå totalt utenom planen helt til den siste planen i rekka også går i vasken. For en gjeng!

At de store skuespillerne er flere denne gangen, har dessverre ikke gjort filmen noen store tjenester. Ingen evner å briljere mer i rollen sin enn Jennifer Aniston – som fremdeles spiller århundrets kåting – uten at det egentlig er snev av briljans i det hun driver med. Synd og skam at talentfulle Christoph Waltz har valgt å kaste glans over dette, men han har for så vidt tatt på seg liknende roller tidligere. Du husker kanskje “Green Hornet”?

Det er ikke overveldende mye pent å si om “Horrible Bosses 2”, men vi kommer ikke unna at sjangeren fremdeles er noe forkommen og vanskelig å naile. Det skulle selvsagt vært mer å le av, men innimellom alt det umorsomme finnes i det minste et og annet humreverdig snadder.