Elysium og smurfer

blu-ray-1024x588Uke 50 byr på “Elysium”, “Smurfene 2” og “The Heat”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Elysium

Elysium Max (Matt Damon) har vært på begge sider av loven, uten å komme stort nærmere rikdom og velstand. Ingen sølvskjeer dukket opp på ultralyden da han ble født, men han har lovet sin bestevenninne Frey at han en dag skal skaffe dem plass på Elysium.

Men Max påfører seg alvorlig strålingssyke i et øyeblikk av arbeidsiver. Bare en med-bay kan redde ham nå. Med fem dager til kritisk organsvikt er det ingen ting annet å gjøre enn et siste risikabelt brekk, for å få plass i et skranglete forsøk på å krysse grensen mellom Mexico og USA jorden og Elysium. Det han ikke vet, er at sikkerhetssjefen på Elysium (Jodie Foster) har planer om å kvitte seg med sine overordnede, og detaljene om dette kuppet ligger i hjernen på mannen Max skal ha tak i.
Håkon Marcus tok seg av anmeldelsen av “Elysium”, og endte opp med å gi filmen fem på terningen. Les hele hans anmeldelse her.

2. Smurfene 2

Smurfene 2I historien observerer den onde, kronisk smurfenappende trollmannen Gargamel (Hank Azaria) at alle smurfene er menn. Han lager dermed en kvinnesmurf, som skal lage kvalm og spre arvesynden til smurfesamfunnet. Men Gammelsmurfen (Jonathan Winters) mikser sammen en trylleformel som gjør henne til en god smurf, og Smurfeline (Katy Perry) finner til slutt sin plass i smurfeverdenen.

Gargamel (som har blitt kjendis i vår verden etter hendelsene i den første filmen) innser en dag at hvis han får tak i trylleformelen som gjør rampesmurfer om til ekte smurfer, kan han bare lage sine egne og stappe dem inn i smurfejuicepressa si. Før du rekker å si blåbærsaft har Smurfeline blitt kidnappet, og det er opp til et knippe redningssmurfer å hjelpe henne. Vel, dem og Neil Patrick Harris med familie. Det er vel der det rakner litt.
Håkon Marcus ga sin dom med tre prikker plassert på terningen. Les anmeldelsen hans her.

3. The Heat

The Heat Regelrytter og FBI-agent Sarah Ashburn (Bullock) må samarbeide med den lokale, brautende politibetjenten Shannon Mullins (McCarthy) for å fakke en narkobaron. Men for oss publikummere er ikke narkobaronen målet; veien dit er målet i seg selv. Dette er jo en komedie. Thomas Litherland og hans anmeldelse forteller at filmen endte på terningskast 3.