6
En av årets vakreste filmer

Tittel:
Historien om Pi
Sjanger:
Drama, Eventyr
Varighet:
2 t. 6 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Rafe Spall
  • Irrfan Khan
  • Tabu
  • Suraj Sharma
  • Adil Hussain
  • Gérard Depardieu
Regissør:
Ang Lee

Denne filmfortellingen er omtrent som en drøm du har hatt. Estetisk nydelig, drømmende sært og en handling som får deg til å tvile på hva som er drøm og hva som er virkelighet.

Filmen handler om unggutten Pi og hans familie som bestemmer seg for å flytte til Canada med dyrehagen sin. Men skipet forliser og den eneste som overlever er Pi og bengaltigeren, Richard Parker. Sammen må de overleve på en livbåt og Pi blir nødt til å ta seg av tigeren så den ikke vil drepe ham når den blir sulten.

Dette er en fantastisk film som er nydelig fortalt. “Historien om Pi” er en fascinerende historie som gjenspeiler seg i filmens estetikk. Speilbildet av himmelen i det blikkstille havet fører til at livbåten blir det eneste punktet i et enormt univers eller at de befinner seg i et himmelrike.

I bunn og grunn har jeg et sentimentalt hjerte. Jeg liker å bli fortalt tankevekkende historier, å oppleve usannsynlige vennskap og å innta vakre bilder. Og det får jeg servert i denne filmen. Jeg er også ekstremt svak for dyr på film, selv de animerte. Jeg gråt som en unge da jeg så “Dragetreneren” og jeg nærmest hulket av denne filmen. Det er ikke ofte jeg tillater meg selv å gråte på kino, men jeg visste allerede ti minutter inn i filmen at jeg ville elske den. Så da gjorde jeg det, på både godt og vondt. Dette er en av de fineste filmene i år og den anbefales naturligvis på det sterkeste.

Det er selvfølgelig en twist i fortellingen, noe de som har lest boken (med samme tittel av Yann Martel) vil kjenne til. Men jeg vil ikke avsløre for mye. Jeg vil heller avslutte med spørsmålet Pi stiller i filmen: Hvilken fortelling foretrekker du? Og svaret er det samme som i filmen. “Den med tigeren.”

Kinopremiere 1. juledag.