6
En av tidenes mest geniale

Tittel:
Lucky Number Slevin
Sjanger:
Action, Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 50 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Josh Hartnett
  • Ben Kingsley
  • Morgan Freeman
  • Lucy Liu
  • Bruce Willis
  • Stanley Tucci
Regissør:
Paul McGuigan

Det må være kjedelig å havne midt oppi en identitetsforveksling. Når man da får gangstere som skal ta personen man «egentlig» ikke er på døra, ville jeg følt meg ganske jævlig.

I filmen “Lucky Number Slevin” skjer dette med Slevin Kelevra (Josh Hartnett). I motsetning til hva jeg ville vært, virker Slevin faktisk ganske likegyldig, der han fiskes inn av smågangster etter smågangster. Og det er ikke bare én gangstergruppe som er ute etter han. Nei, unge Slevin har tydeligvis rotet seg inn i en skikkelig floke: Erkerivalene The Boss (Morgan Freeman) og The Rabbi (Sir Ben Kingsley) skal begge ha tak i personen han egentlig ikke er.

Slevin er tydeligvis på feil sted til feil tid, og attpåtil har han ikke på seg klær. I tillegg kretser gangsterne rundt han som gribber, mens den mystiske leiemorderen Goodkat (Bruce Willis), etterforsker Brikowski (Stanley Tucci) og nabojenta Lindsey (Lucy Liu) også virker å ha interesse for den hippe jyplingen med de frekke kommentarene.

Og det er nettopp replikkene som gjør “Lucky Number Slevin” til en film av høy klasse. Dialogene mellom Slevin og hans nye gangstervenner er generelt en nytelse å følge med på – her blir ikke bare kjappe poenger presentert, her finner man samtidig visdomsord man gjerne spoler tilbake for å høre om igjen.

Måten disse fremføres på skal selvfølgelig ikke undervurderes. Hartnett fungerer utmerket i rollen som den cocky, hippe og likegyldige Slevin, mens resten av den rutinerte gjengen selvfølgelig leverer. Kombiner dette med en spennende handling, morsomme karakterer og god, gammeldags action – og du har en sikker vinner!