4
En fullverdig oppfølger

Tittel:
Underworld: Evolution
Sjanger:
Action, Fantasy, Thriller
Varighet:
1 t. 46 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Kate Beckinsale
  • Scott Speedman
  • Tony Curran
  • Derek Jacobi
  • Bill Nighy
  • Steven Mackintosh
  • Shane Brolly
Regissør:
Len Wiseman

På med latexen igjen, Kate Beckinsale. Krigen mellom vampyrene og varulvene var langt i fra over.

filmsnakk.no tar for seg diverse filmserier, og nå er det “Underworld”-filmene som står for tur. Dette er anmeldelsen av seriens andre film.

Etter at “Underworld” ble en formidabel kassasuksess verden over, var det ingen vei utenom. Det var nødt til å komme en oppfølger. Regissør Len Wiseman og manusforfatter Danny McBride ville at det skulle bli tre filmer allerede før den første filmen kom ut, så derfor ble forrige film avsluttet med en såkalt cliffhanger.

Vi starter der hvor vi forlot Selene (Kate Beckinsale) og hennes kjære Michael (Scott Speedman) sist, etter at de har stelt i stand mye trøbbel for både vampyrer og varulver. Nå er de på flukt, og de ønsker å finne svar på hva og hvem som står bak den eviglange krigen som har pågått mellom de to rasene. Tiden begynner å renne ut, for nå har vampyren Marcus (Tony Curran) våknet. Og han har ett mål for øyet. Han vil vekke sin bror William slik at de hevne drapet på Viktor (Bill Nighy).

Det er ikke alltid lett å lage en oppfølger som gjør det like bra som sin forgjenger. “Underworld: Evolution” føles derimot ikke som en oppfølger, og det er kanskje det som redder den fra å bli en fiasko. Siden den starter akkurat der hvor vi forlot Selene og Michael sist, føles det faktisk mer som del to av en hel film. Det skaper en trygg ramme rundt filmen, som gjør at man vet hva man kan forvente seg.

Det eneste nye med denne filmen er at vi blir introdusert for noen nye karakterer. Som forventet er dette karakterer som tilfører nye spenningshøyder, til en fartsfylt actionfest av en film. Her vet Danny McBride akkurat hva han skal gjøre. En uhyggelig ny supervampyr, og en ekvivalent varulv. Da har man vel det man trenger? Vel …

Jeg hadde nok håpet at de skulle innføre mer skrekk i denne filmen. Spenningen tar de til et nytt nivå med de to nye superkarakterene, og jeg skal innrømme at de faktisk ser litt skumlere ut enn de som preget den første filmen. Likevel er det langt mellom det å tilføre mer skrekk til filmserien og et par karakterer ser mer fryktinngytende ut. Historien er ikke noe mesterverk, slik tilfellet var hos den første filmen også, men det er ikke hva jeg ser etter her heller. Action og stilige kamper er faktisk mer enn nok. Totalpakka er absolutt på høyde med sin forgjenger, og dét er akkurat hva jeg trenger.