En hundreåring og snakkende dinosaurer

blu-ray-1024x588Uke 18 byr på blant annet “Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant” og “Walking with Dinosaurs”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant

Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant Allan Karlsson har levd et liv få andre forunt i hundre år. Nå sitter han på gamlehjem, og venter på å måtte ta på seg plankepysjen og møte St. Peter. Derfor rømmer han, rett ut av vinduet i første etasje, og legger ut et siste eventyr – der hevnlystne gangstere, rømte sirkuselefanter og småpene 50 millioner kroner er hovedingrediensene.

Vår anmelder Øystein T. Drabløs lot terningen trille til en god firer da han anmeldte filmen. Les begrunnelsen bak terningkastet i anmeldelsen hans.

2. Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs Så var det å få til en historie som engasjerer i nærmere en og en halv time, da. Løsningen er Patchi, den lille pachyrhinosaurusen som opplever dinosaurlivets gleder og sorger gjennom sin oppvekst i flokken. Dinosaurene legger ut på vandring, spiser, blir spist, slåss, blir venner og fører slekta videre – som seg hør og bør.

Men det hele forstyrres av den lite morsomme fortellerfuglen Alex, som stadig ødelegger enhver følelsesladd scene med sine kommentarer. Innimellom, og tilsynelatende noe tilfeldig, får vi faktaopplysninger om dinosaurene lest opp av paleontolog Jørn Hurum i den norske versjonen. Og på toppen av det hele har vi en overpedagogisk rammefortelling som skal vise alle barn som enda ikke har tatt poenget, at fossiler er mer spennende enn de trodde.

Caroline Enge var ikke helt tilfreds med de snakkende dinosaurene, men terningkast tre er jo ikke så ille. Les resten av Carolines anmeldelse her.

3. The Secret Life of Walter Mitty

The Secret Life of Walter Mitty Ben Stiller innehar selv hovedrollen som Walter Mitty – en mann hvis hverdag er gråere enn en granårring. Det overskygger ikke det faktum at det har begynt en søt kvinne (Kristen Wiig) på jobben, som Mitty uheldigvis ikke får sjekket opp på datingnettstedet de begge befinner seg på. Årsaken: Mitty har ingenting å vise til, og det er dessverre ikke kompatibelt med den søte kvinnens profil.

Noe må gjøres. Og påskuddet til å gjøre det kommer fra arbeidsplassen. Forsidebildet til den siste utgaven av Life Magazine er nemlig forsvunnet, og ansvaret ligger hos Mitty. For å spore opp avsenderen må han ut å reise – hvilket i grunnen ikke er kompatibelt med Mittys personlige profil.

Ben Stillers forsøk på å bli seriøs ble tatt godt i mot av vår anmelder Sindre Grading. Det endte med terningkast fire, som begrunnes i Sindres anmeldelse.

I tillegg til våre tre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Grudge Match
  • Harry Potter Ultimate Collection Pack