4
En jævlig historie

Tittel:
Five Minutes of Heaven
Sjanger:
Drama, Krim, Thriller
Varighet:
1 t. 29 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Liam Neeson
  • James Nesbitt
  • Anamaria Marinca
Regissør:
Oliver Hirschbiegel

Etter Liam Neesons opptreden i “Taken” er det fort gjort å glemme at fyren egentlig er ganske mild og koselig. I “Five Minutes of Heaven” er det imidlertid vanskelig å vite helt hvor du har han.

Alistair (Liam Neeson) ønsker seg status i kampen mot katolikkene i Nord-Irland under faenskapet for rundt 30 år siden (?). Og status oppnåes ved å knerte katolikker. Alistair får muligheten, en adresse, samt en revolver til å gjøre nytten. Og det hele går knirkefritt frem til han oppdager en liten gutt ved navn Joe (James Nesbitt) som ser hele drapet fra orkesterplass. Gutten var den dreptes lillebror.

Vi hopper deretter i tid. Frem til i dag. Alistair og Joe skal møtes for første gang, og de har begge blandede følelser foran møtet. Hevnlysten preger Joe. Og møtet skal brukes som seermagnet på fjernsyn.

Denne filmen var ikke helt som jeg på forhånd trodde. Det står ‘thriller’ på omslaget, men jeg ville heller kalt det for et ‘drama’. Det er lite spenning å snakke om, og det meste handler om dialoger. Til gjengjeld er dialogene og skuespillerprestasjonene – spesielt James Nesbitt sine – helt utmerkede. Man tror på karakterene, og selv om filmen bærer litt B-film-preg, så er det likevel nok til å la seg røre. Man klarer nesten å sette seg inn i hvor jævlig denne historien er – om den hadde truffet oss. Sånn sett ble jeg overbevist.