5
En nabokrangel du ikke vil gå glipp av

Tittel:
Bad Neighbours
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 36 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Seth Rogen
  • Zac Efron
  • Rose Byrne
  • Dave Franco
  • Christopher Mintz-Plasse
Regissør:
Nicholas Stoller

“Bad Neighbours” overrasker med veldig mye moro. Forholdene er rett og slett svært godt tilrettelagt.

“Shaggy, Scooby, Jizzface! Let’s investigate!”

Morsomme replikker dreier seg selvfølgelig om mer enn selve replikken. I “Bad Neighbours” er omstendighetene knallgode. Replikkene selv er det heller ikke noe å si på, for så vidt.

Mac (Seth Rogen) og Kelly Radner (Rose Byrne) har nettopp kjøpt hus i en trivelig forstadsgate. Der vil de bo med sin lille baby slik ordentlige voksne skal. Huset ved siden av er også til salgs, så de er naturligvis spente på hvem som kommer til å flytte inn ved siden av dem. Til deres store overraskelse blir huset kjøpt av en fraternity-klubb (mannlig universitetslinjeforening).

Linjeforeninga ledes av den legningsomvendende kjekke Teddy (Zac Efron). Han har lyst til å feste og bråke. Mac og Kelly vil sove. Slik er filmens fundament. Det er ikke spesielt lovende i seg selv, men har åpenbart potensial.

“He looks like something a gay guy would design in a laboratory.”

Seth Rogen og Rose Byrne har et så artig samspill at filmen like gjerne kunne ha dreid seg rundt familien Radner. De er så barnslig barnlige at enhver vil ønske seg samme type forhold (gitt at man synes det er greit å røyke hasj og ha sex foran babyen sin). Dialogene de selv fører er potente nok til å få frem mer enn bare smil.

Likevel blir vi velsigna med den spente situasjonen mellom familien og linjeforeninga. Zac Efron er glimrende i rollen som hevngjerrig linjesjef. Han er akkurat passe medmenneskelig til at hans grusomme sider blir ekstra grusomme, og/eller morsomme. Det finnes nemlig et snev av seriøsitet bakom kulissene som blir mer og mer tydelig – noe som setter en fin spiss på den gjensidige harseleringa. Lillebror Dave Franco er heller ikke til å kimse ad.

Det skal også nevnes at et par slapstick-scener falt i god smak.

Regissør Nicholas Stoller viser at han har sans for komisk timing. Han har tidligere vist hva han er god for med “Dumpet av Sarah Marshall”. “Bad Neighbours” er av samme kvalitet, men med mer banning (ufattelig mye mer, faktisk) og mer slapstick. Vinn-vinn, det.