2
En runde med grisebank, takk!

Tittel:
Homefront
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 40 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Jason Statham
  • James Franco
  • Kate Bosworth
  • Tom Clancy
  • Frank Grillo
  • Winona Ryder
Regissør:
Gary Fleder

Sommeren kommer etter våren. Jul og påske kommer hvert år. Statham er grinete, og slåss i en ny film. Det er altså intet nytt å melde fra den fronten i år heller.

Denne gang er Jason Statham undercover-narkopoliti kalt Broker. Hans metoder er udiskutable selv om han egger på seg noen fiender fra et hardbarka bikermiljø – noe som sørger for at han snart må omplasseres til en liten småby. Igjen. Det er ikke lett for verken ham eller datteren, og begge havner i hver sin slåsskamp kort tid etter at de slår seg til ro. Men denne gang er ting annerledes. Noen gamle fiender av Broker finner ut hvor han holder til, og de har ikke tenkt til å gi seg før Broker får det han fortjener.

Hva som er hensikten bak filmen er vanskelig å få et grep om. Tematikken er at fortiden alltid innehenter deg, at man går veldig langt for å beskytte hjemmet sitt og alt som kan gå galt går galt!? Nei, det er neimen ikke lett å tenke seg til, for det eneste som skjer i “Homefront” er at den eskalerer voldsomt etter en drøy halvtime. Og fra det øyeblikket slipper den ikke foten fra gassen ett eneste sekund. Uheldigvis.

Fra en enkel og lun thriller – hvor en mann med trøblete fortid forsøker å stå frem ved å vise datteren forskjell på rett og galt – går det virkelig skeis. Hei, Sylvester Stallone (ja, han er faktisk filmens manusforfatter)! Dette er ikke The Expendables 2,5! Det er ikke noe vits i å la ting eskalere fra en krangel mellom to 10-åringer i skolegården til et narkorede som sprenges og diverse maskingæver som fyrer av oftere enn Ylvis fikk klikk på YouTube – en viss periode.

Det er nesten som Rambo med en unge på slep, men det hadde nok vært mye bedre.

Ikke hjelper det at filmens avslutningsscene inneholder så mye blålys at til og med Stevie Wonder pådrar seg epileptisk anfall.

Tid skal man lære at less is more?

“Homefront” hadde helt klart hatt godt av å tone det ned, og spe ut spenning og overdrevne scener til mildere doser. Det tar helt av mot slutten, og jeg faller fullstendig av etter en drøy halvtime. Filmen skal i hvert fall ha kudos for at den overrasker, for den er overraskende dårlig – av typen terningkast to.

Terningkast to tyder dermed på at Franco har tatt et par steg tilbake, mens The Stath holder seg på det jevne.