4
En sexscene av de sjeldne

Tittel:
SuperClasico
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 39 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Anders W. Berthelsen
  • Paprika Steen
  • Jamie Morton
Regissør:
Ole Christian Madsen

Vel. Hva vet jeg – det kan jo hende du vet hvor du bør lete. I “En ganske snill mann”, for eksempel. Men nå holder vi oss til danske “SuperClasico”.

Vi blir raskt kjent med Christian – på et nokså fransk og trivelig Amélie fra Montmartre-vis, faktisk – en mann hvis kone har forlatt han og sønnen hjemme i Danmark til fordel for en styrtrik, stadig naken fotballstjerne nede i Buenos Aires. Det har gått elleve måneder, og nå har skilsmissepapirene dukket opp i posten. Stemninga på topp.

I stedet for skyte seg selv i hodet bestemmer Christian seg for å ta med den identitetskriserammede sønnen Oscar til nettopp Buenos Aires, i et siste forsøk på å redde et falmende ekteskap.

Det er selvfølgelig lite innovativt over dette. Men den noe erkedanske svarte humoren mikset sammen med nevnte Amélie-voice-over danner en helhetlig sett finfin filmopplevelse. Handlingen drives godt, selv uten stor fremgang, muligens med god hjelp av sønnen Oscars egne lille kjærlighetsreise. She’s outta ur league, tenker nå jeg, men koselig uansett.

Skarpe filmtekniske øyne vil kanskje bite seg i leppa over lyssettinga, og noen ganger med rette. Men ambisjonen er likevel sukkersøt og innledningsvis svært lekker, selv om man kan spørre seg sønder og sammen hvor i helvete dét lyset kommer ifra.

Når alt kommer til alt handler dette uansett om humoren – og den er stort sett treffende, selv om den tidvis også byr på ubehageligheter. Hvorvidt sexscenen jeg ymtet frampå med i tittelen er ubehagelig eller ei … får være opp til hver enkelt å bedømme. Men – ingen skal komme her å si at den ikke er morsom.

PS! Bildet over er på ingen måte den sexscenen jeg snakker om – bare sånn at ikke noen misforstår det.